Hughes? Šílený! Ale dokázali jsme, že nejsme žádná béčka, hlásí Peterek

Foto: Lukáš Kaboň, Český hokej

9. listopadu 2018, 10:13

Jan Šimek

Proti Švýcarům se dostal do několika slibných možností, ale gól nedal. Dočkal se v bitvě s hvězdnými Američany. Útočník Jonáš Peterek skóroval na startu druhé třetiny, kterou česká osmnáctka díky jeho trefě vyhrála. Na silný americký celek to nakonec sice nestačilo, ale čeští mladíci se za svůj výkon stydět rozhodně nemusí.

„V první třetině jsme si vyzkoušeli, jaké je to s nimi hrát. Oťukali jsme se. Sice nás tam párkrát zachránily tyčky, ale to k hokeji patří,“ říká na úvod Jonáš Peterek. Češi po prvních dvaceti minutách prohrávali o dvě branky. Zejména díky brankáři Lukáši Paříkovi, který několikrát skvěle vychytal Američany. Národnímu týmu čtyřikrát pomohla i levá tyčka.

Pak ale přišla Peterkova chvíle. V čase 22:58 totiž využil chyby amerického týmu a gólman Rowe na jeho prudkou střelou zápěstím nestačil reagovat. „Už proti Švýcarům jsem měl pár šancí, ale nespadlo mi to tam, takže jsem rád, že jsem se konečně trefil. Škoda, že jsme nevyhráli,“ mrzí borce, který nastupuje za Frýdek-Místek v Chance lize.

Národnímu týmu kontaktní branka velmi pomohla. Díky buldočí vůli, bojovnosti a obětavosti se Češi vrátili zpátky do hry. „Ve druhé třetině jsme hráli parádně, dali jsme i gól,“ pochvaluje si Peterek. Česká osmnáctka skvěle odbránila i dvě americké přesilovky a druhou třetinu vyhrála 1:0.

„Jo, to bylo super, ale Američané tady mají kluka, který má být jedničkou draftu,“ hlásí šikovný útočník a je jasné, o kom mluví. Ten kluk se jmenuje Jack Hughes a ve třetí části válel. Dvakrát udeřil krátce po sobě a nahrál i na pátou branku svého týmu. Celkem si v duelu připsal pět kanadských bodů za tři trefy a dvě asistence.

Česko vs. Hughes 2:5. Osmnáctka nestačila na USA »

„Je to šílené! On je fakt talent. Jsem moc rád, že jsem si proti němu mohl zahrát. Těší mě, že jsme vyhráli alespoň třetinu a dokázali jsme, že nejsme žádná béčka,“ pokračuje Jonáš Peterek. „Je škoda, že ve třetí třetině nám tam spadly góly, ale jinak jsme hráli fakt dobře na to, že sem Amerika přijela v plné sestavě,“ doplňuje.

Jeho otcem je Jan Peterek – někdejší útočník ceněný pro svou kreativitu a šikovnost a nynější sportovní ředitel třineckých Ocelářů. Svého syna Jonáše přímo v Kravařích sledoval v obou utkáních. Co mu říkal po výhře nad Švýcarskem? „Už ani nevím,“ směje se. „Že jsme hráli dobře a tak,“ prozrazuje Jonáš Peterek.

Jak to vypadá u Peterků? Mluví se o hokeji často? „Táta mi většinou po zápase řekne nějaké věci, které jsme udělal špatně, a které dobře. Hokeje ale máme jinak dost, takže ho doma nijak extra neprobíráme,“ vykládá nadějný útočník. „Říká mi chyby, které dělám, ale že by mě kritizoval, to ne. Víc chválí,“ dodává s úsměvem.

Foto: Lukáš Kaboň, Český hokej

Další program turnaje v Kravařích

Pátek 9. listopadu:
15:00 Švýcarsko – USA, živě »
19:00 Švédsko – Finsko, živě »

Sobota 10. listopadu:
15:00 Švédsko – Švýcarsko, živě »
19:00 Finsko – Česko, živě »

Neděle 11. listopadu:
15:00 USA – Finsko, živě »
19:00 Česko – Švédsko, živě »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz