Huf slavil druhou nulu. Pomohl mu i nový zlínský kotel ledařů

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

20. ledna 2021, 14:51

Lukáš Mihal

Zlín teprve potřetí v sezoně doma uspěl za tři body. Dvě z těchto výher si připsal proti Plzni, které dovolil celkově jediný gól. Tentokrát si dokonce brankář Daniel Huf připsal čisté konto, své druhé v kariéře.

"Mám obrovskou radost, vážím si vychytané nuly, ale ještě více tří bodů. Jedná se o výsledek celého týmu, není to moje nula, ale týmová. Narodila se z výkonu každého jednotlivého hráče, nikdo nic nevypustil. Je pro nás důležité, že zažijeme pocit vítězství, který je pro mě osobně velmi důležitý," hodnotil vítězství 2:0 Daniel Huf.

Ten ale tentokrát neměl čas na typickou zápasovou přípravu, protože o tom, že začne mezi tyčemi, se po zdravotních problémech Libora Kašíka dozvěděl až krátce před zápasem. "Že budu chytat, jsem věděl až na rozbruslení. Šlo o to nastavit si hlavu na samotné utkání."

Nakonec to ale mladému zlínskému brankáři prospělo. Na domácím ledě podává velmi dobré výkony, což potvrdil i nyní. Čtvrtému nejproduktivnějšímu týmu ligy nedovolil ani jednu branku, když zneškodnil všech 32 střel. Přitom ještě v první třetině rozhodli o zlínském vítězství Dalibor Řezníček a Pavel Kubiš.

Daniel Huf si rozhodně neláme hlavu s tím, že Zlín doma skoro vůbec nevyhrává. Bez fanoušků to jde opravdu těžko, ještě když jste zvyklí na velkou podporu. "Když se hraje bez diváků, tak je celkem jedno, jestli vyhráváme doma, nebo venku. Nehledíme na to, hlavní jsou tři body," konstatuje mladý brankář

Zlínští hokejisté však doma přece jen mají mírnou výhodu. Vznikl totiž nový zlínský kotel, který se skládá z ledařů a technického personálu. Ti povzbuzovali zejména mladého brankáře, jehož jméno skandovali po úspěšném zásahu. "Chci jim moc poděkovat, mají i hrkačky. Jsou to teď největší fanoušci, osobně mi to hodně pomáhá."

Mladý zlínský brankář si tedy připsal druhé čisté konto v kariéře. To první zaznamenal loni proti Kometě, kterou tehdy Zlín jednoznačně vyklepl 7:0. Huf se o to přičinil 31 zákroky: "Mám to pořád v živé paměti, hodně mě to napumpovalo co se týče sebevědomí a pomohlo v další kariéře."

Zlín tedy i nadále dokazuje, že proti týmům ze špičky tabulky to umí, ale proti stejně postaveným celkům je to mnohem složitější. Ševci úterní výhrou aspoň trošku snížili ztrátu na play off, která aktuálně činí šest bodů. Plzeň naopak přišla o nejlepší čtyřku a natáhla šňůru proher už na čtyři zápasy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz