<

Hrdina Rybár vychytal Kanea a spol. Ale Američané se hledali, hlásí

Foto: nhl.com

11. května 2019, 11:39

Adam Bagar

(KOŠICE, od našeho zpravodaje) Zdaleka to nebylo jen o něm, jeho parťáci podali výborný výkon. Přesto Patrik Rybár patřil k hvězdám zápasu, když při slovenské výhře 4:1 nad Američany kryl 25 z 26 střel.

Na adresu Patrika Rybára se po zápase nesla jen slova chvály. Působil velice jistě, Slovákům dodal potřebný klid. „To kluci hráli super. A když hrají dobře, tak jde logicky nahoru také moje sebevědomí a chytá se mi lépe,“ odmítá slovenský gólman roli jakéhosi hrdiny.

Pořadatelský tým začal turnaj skvěle. Od první minuty podal výborný výkon, hrál zodpovědně. „Je to tak, kluci dobře bruslili, hráli náš systém, zodpovědně dozadu. Pokyny, které jsme si před zápasem řekli, plnili na sto procent,“ těší bývalého hradeckého brankáře.

„Každý se chtěl v zápase ukázat v co nejlepším světle a potvrdit, že si reprezentační pozvánku zasloužil. Máme hráče v méně kvalitních evropských soutěžích, ale ukázali, že mají na to hrát světový hokej. Je to pro nás velká škola, že jsme získali tři body,“ dodává Rybár.

„Máme hráče v méně kvalitních evropských soutěžích, ale ukázali, že mají na to hrát světový hokej.“

Naopak proti Slovensku se postavila esa jako Patrick Kane, Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Jack Hughes, Dylan Larkin, Derek Ryan a spousta dalších. „Chtěli si to dávat do prázdné, celkem se hledali,“ má jasno Rybár, který v tomto ročníku chytal za Grand Rapids Griffins.

Zámořský výběr s řadou hvězd z NHL nakonec padl 1:4 a má o čem přemýšlet. „Američané mají výborný tým, ale musejí se chytit. Jsme rádi, že to nebylo hned na nás. Mají hráče, kterým víc vyhovuje, když mají na ledě více prostoru,“ má jasno rodák ze slovenské Skalice.

Klíčová pro výsledek byla druhá třetina, v níž naši východní sousedé favorita jasně přehráli, přestříleli 13:5 a šli do trháku. „Kluci tam hráli skvěle, bylo vidět, že si v útoku věří. Dali dva góly, což nám k výhře moc pomohlo, naopak Američané potom byli nervózní.“

Slováky parádní start těší, ale musejí krotit euforii, už dnes se postaví od 20:15 Finům, kteří na úvod zdolali Kanaďany. „Do utkání si musíme přenést výkon s Američany,“ velí Rybár. Dostane znovu příležitost? „Myslím, že se s Markem Čiliakem prostřídáme,“ zakončuje.

Foto: Facebook Hockey Slovakia

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz