Hradec si pojistil dvojčata! Na další dva roky se upsala i kanadská opora

Foto: mountfieldhk.cz

9. března 2022, 17:09

Adam Bagar

Extraligový Hradec Králové si ještě před startem play off pojistil trojici hráčů – nové dvouleté kontrakty s Mountfieldem podepsali kanadský obránce Graeme McCormack i američtí útočníci Kevin a Kelly Klímovi. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

30letý McCormack přišel na východ Čech po štacích v norském Sarpsborgu, francouzském Gapu a třech letech na Slovensku, kde hrál za Nitru, Trenčín a Michalovce. Ale až v Hradci Králové se usadí na další dobu, jelikož je tam spokojený, upsal se na další dva roky.

„Jsem opravdu rád, že jsme v Graemovi našli velmi kvalitního ofenzivního beka, který už v prvním roce patří k nejlepším v celé extralize. Navíc je to náš druhý nejproduktivnější obránce, velký profesionál a výborný kluk do kabiny,“ hlásí generální manažer Aleš Kmoníček.

„Jsem opravdu rád, že jsme v Graemovi našli velmi kvalitního ofenzivního beka, který už v prvním roce patří k nejlepším v celé extralize. Navíc je to náš druhý nejproduktivnější obránce, velký profesionál a výborný kluk do kabiny.“

Graeme McCormack odehrál v základní části všech 56 zápasů a výrazně se pod Bílou věží podílel na zisku Prezidentského poháru. Zaznamenal na beka parádních 31 bodů za sedm tref do černého a 24 asistencí, v bilanci +/- má na kontě dokonce 21 kladných bodů.

24letý Kevin Klíma působí v Mountfieldu už třetí sezonu. Ta letošní je pro něj jistě bodově nejpovedenější, v 54 zápasech dlouhodobé části nasbíral rychlonohý forvard 35 bodů za 17 branek a 18 nahrávek. A hodně si od něj v klubu slibují i ve vyřzovacích bojích.

„Kevinova produktivita v našem klubu má neustále stoupající tendenci, takže i v jeho případě jsme měli velký zájem na prodloužení spolupráce. Kevin je v Hradci spokojený, dostává na ledě velký prostor, a proto bylo i jeho prioritou u nás pokračovat,“ říká Kmoníček.

Kevinovo dvojče Kelly hraje pod Bílou věží dva roky. Loni zapsal i s play off jen 11 bodů, letos už to bylo lepší – za 48 utkání jich má na kontě 19 (8+11). „Já osobně i trenéři vidíme v Kellym potenciál se zlepšovat, což je hlavním důvodem prodloužení spolupráce.“

„I když prozatím očekáváme od Kellyho větší produktivitu, věříme, že jeho čas přijde. Navíc společně s Kevinem patří mezi hráče, kteří na sobě neustále tvrdě pracují a jsou velmi obětaví směrem k týmu,“ dodává Kmoníček na adresu obou hradeckých dvojčat.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz