Hradec se vlakem valí na Graz, udrží Liberec v Augsburgu naději?

Foto: Facebook Mountfield HK

8. října 2019, 9:19

Adam Bagar

Liga mistrů se přesně po měsíci znovu vrací na scénu. Boje o play off pomalu míří do finiše, na programu jsou už páté zápasy, které mohou o lecčem napovědět. V akci dnes budou i české celky, Hradec Králové vyráží s fanoušky vlakem do Grazu a Liberec míří do Augsburgu. Obě střetnutí u našich sousedů jsou na programu od 19:30.

Dnešní program českých klubů v CHL

19:30 Augsburger Panther – Bílí Tygři Liberec
19:30 Graz99ers – Mountfield HK

Bílí Tygři z úvodních čtyř zápasů vytěžili jen čtyři body a před závěrečným dvojbojem s Němci nejsou v komfortní pozici, pořád však mají všechno ve svých rukách. Proti Augsburgu, který má spolu s Luleou osm bodů, si už ale nemohou dovolit zaváhat.

„Rozhodně neskládáme zbraně, tabulka je stále poměrně vyrovnaná. Chceme a potřebujeme hlavně vyhrát další zápas,“ hlásí útočník Lukáš Krenželok. Liberec v neděli porazil Olomouc 2:0, hned následující den se už s předstihem vydal do Německa.

Byla by paráda teď dvakrát porazit Augsburg a postoupit

„Moc času na odpočinek jsme neměli, ale věřím, že to zvládneme. Jsme dobře fyzicky připravení a neměl by to být problém. Je skvělé, že v Lize mistrů pořád žijeme. Byla by paráda teď dvakrát porazit Augsburg a postoupit,“ míní brankář Marek Schwarz.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Zamotaná je také „hradecká“ skupina. Mountfield má na kontě šest bodů a na postupové druhé místo, které nyní drží Frölunda, ztrácí jen bod. V čele je překvapivě Cardiff, na chvostu s jedinou výhrou Graz, jenž oba domácí zápasy nezvládl při skóre 3:10.

„Člověk si v hokeji kolikrát řekne, že už zažil všechno, a vždycky přijde něco nového.“

Právě do Rakouska vyráží Hradec Králové a čeká jej mimořádný výjezd. Na Ligu mistrů vypravuje vlastní vlak, kterým pojedou kromě hráčů, trenérů, klubového vedení či partnerů také fanoušci. Zájem byl velký, přihlásilo se jich přes čtyři stovky! Více zde.

„Člověk si v hokeji kolikrát řekne, že už zažil všechno, a vždycky přijde něco nového. Jsou to zase další zážitky. Je fajn, že můžeme vzít fanoušky s sebou, a doufám, že to dopadne ke spokojenosti všech a trochu si to užijeme,“ věří kapitán Radek Smoleňák.

V extralize nám to drhne, tenhle zápas nás může nakopnout

Po třech porážkách v extralize přijde Hradci Králové určité vybočení vhod. „Myslím, že to přichází v celkem správný čas, teď nám to drhne v extralize a tenhle zápas nás může nakopnout. Musíme tam vyhrát, abychom se přiblížili k postupu,“ velí Smoleňák.

Další program českých klubů v CHL

Středa 9. října:
17:00 HC Oceláři Třinec – Lausanne HC
19:45 EV Zug – HC Škoda Plzeň

Úterý 15. října:
17:00 HC Škoda Plzeň – EV Zug
19:45 Lausanne HC – HC Oceláři Třinec

Středa 16. října:
17:00 Mountfield HK – Graz99ers
19:30 Bílí Tygři Liberec – Augsburger Panther

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz