Hradec Králové slíbil pomoc pro Vrchlabí: hráčskou i finanční

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

Pokud se Vrchlabí přihlásí do Chance ligy, může nadále počítat s podporou od extraligového Hradce Králové. Oba kluby už spolupracovaly v předešlých dvou ročnících.

Vrchlabí má jakožto vítěz druholigové skupiny Sever právo na postup do Chance ligy. Je však otázkou, zda toto právo využije.

Na začátku ročníku sice avizovalo, že jeho cílem je návrat do druhé nejvyšší soutěže, jenže od té doby se situace změnila: ekonomika se potýká s následky pandemie koronoviru a Vrchlabí přišlo o důležitého partnera.

S pomocnou rukou přispěchal extraligový Mountfield, ale možná ani to nebude stačit.

„Náš klub přislíbil jak hráčskou, tak finanční pomoc," říká na hradeckém webu generální manažer Aleš Kmoníček. „Teď je jen na majitelích Vrchlabí, jestli na to budou slyšet, nebo ne. Každopádně naše finanční pomoc nemůže být v současné chvíli taková, aby pokryla všechny náklady spojené s přechodem z 2. ligy do Chance ligy."

„Mám informace, že pokud by se Vrchlabí mělo rozhodnout hned, tak do toho z finančních důvodů nepůjde."

Vrchlabí hrálo v první lize naposledy v sezoně 2010/2011. Fanouškovsky tehdy patřilo ke špičce a oživení by přineslo i nyní.

„Legislativně se Vrchlabí může v příštím roce Chance ligy zúčastnit. Já mám informace takové, že pokud by se Vrchlabí mělo rozhodnout hned, tak do toho z finančních důvodů nepůjde," tvrdí Kmoníček.

„Lhůta na podání přihlášky je ale až téměř do konce května a může se stát, že do té doby se objeví partneři, kteří Vrchlabí podpoří. V současné situaci se to ale nezdá příliš pravděpodobné. Nerad bych však cokoliv predikoval," dodal Kmoníček v rozhovoru pro mountfieldhk.cz.

Připomínáme, že letos hrálo ve Vrchlabí několik hráčů z Hradce Králové: například Jaroslav Dvořák, Filip Jirásek nebo Štěpán Havránek.

Hodně blízko má ke Stadionu i sám Kmoníček. Před svým příchodem do Hradce Králové byl totiž sportovním manažerem Vrchlabí.

Foto: FB: HC Vrchlabí

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz