<

Hrachovina opouští Liberec a míří na sever. Znovu bude chytat za Tapparu

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Delší dobu se o tom mluvilo, teď jsou spekulace potvrzeny. Dominik Hrachovina opouští liberecké Bílé Tygry a vrací se do klubu, kde už v minulosti působil. Účastník mistrovství světa 2018 bude znovu chytat za Tapparu Tampere. Účastník finské SM-Liigy o tom informuje na svém webu.

Jak uvádějí stránky Tappary, Dominik Hrachovina se s vedením klubu dohodl na nové dvouleté smlouvě. Český gólman má na severu Evropy vynikající jméno a v Tampere věří, že naváže na předchozí úspěšné působení, během něhož slavil s klubem dva mistrovské tituly v letech 2016 a 2017.

Pětadvacetiletý rodák z Brna se v létě 2018 vydal do kazašského Barysu Astana, chtěl chytat Kontinentální ligu, což se mu navzdory zdravotním potížím povedlo. Na Finsko ale nikdy nezapomněl. „Mám ho v srdci, s kamarády jsem neustále v kontaktu. Jednou bych se tam rád vrátil," přiznal.

Loni mu Barys předčasně ukončil smlouvu, progresivní brankář následně vypomohl švýcarskému HC Ambri-Piotta, načež zamířil do Liberce. Pod Ještědem byl maskovanou jedničkou původně Justin Peters, nicméně Hrachovina okamžitě ovládl brankoviště Bílých Tygrů a měl velký podíl na tom, že Severočeši znovu slavili zisk Prezidentského poháru za triumf v základní části TELH.

Foto: yle.fi

Hrachovina za Liberec odchytal 35 utkání s úspěšností zásahů 92,7 procent a průměrem 1,95 obdrženého gólu na zápas. V Liberci se těšili na play off, Hrachovina tuzemské vyřazovací boje nikdy předtím nechytal. Jenže proti byla pandemie koronaviru, nejvyšší soutěž nemohla být dokončena.

Hrachovina se brzy vrátí do známých míst. Finsko poprvé poznal v ročníku 2010-11, kdy nastupoval za mládežnické kategorie Tuto Turku. Od další sezony už byl nadějí Tappary, kde se v roce 2015 poprvé dostal do brány prvního týmu v soutěžním utkání.

Za Tapparu chytal Hrachovina celkem sedm sezon, vedle dvou zmíněných titulů pomohl na jaře 2018 k zisku stříbrných medailí. Po dvou letech, které strávil v Kazachstánu, Švýcarsku a doma v Česku, teď populární "Hrášek" hlásí velký návrat!

Foto: tappara.fi

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz