Hotovo: Panarina mají Rangers. Ruský fantom vydělá balík. Na kolik si přijde?

1. července 2019, 19:07

Jan Vojkůvka

Největší hvězda letošního trhu s volnými hráči už má jasno. Artěmij Panarin nevyslyšel lákání Columbusu a upsal se New Yorku Rangers. Jezdci přitom měli být ještě před pár dny ze hry, jelikož se nechtěli s ostatními týmy přehazovat v nabídkách.

Původní informace hovořily o tom, že Rangers byli připraveni Panarinovi nabídnout sedmiletou smlouvu s ročním výdělkem 11,25 milionů dolarů. A víc ani cent. To dávalo velkou šanci ostatním týmům, jež měly o Panarina zájem. Včetně newyorských rivalů z Islanders a dosavadního zaměstnavatele ruského útočníka z Columbusu. Ten dokonce nabídl na poslední chvíli osmiletou smlouvu v hodnotě 96 milionů. Panarina však neudržel. 

Sedmadvacetiletý Panarin totiž nešel po nejvyšší nabídce. Destinace jako New York ho lákala. Podle TSN si vybral sice méně peněz, ale na druhé straně organizaci v atraktivní destinaci. A i když ve hře byli i Islanders, tak přeci jen Rangers mají v hokejovém světě trochu větší věhlas. Podmínky smlouvy zatím zveřejněny nebyly, hovoří se o sedmileté smlouvě s výdělkem kolem 11,5 milionů dolarů (250 milionů korun), což značí druhý nejvyšší cap hit v celé NHL.

O Rangers, jako novém působišti Panarina, se spekulovalo celou uplynulou sezonu. Aby však mohli Rusa do svého dresu navléknout, museli dokonce obětovat i Jimmyho Veseyho, jehož vyměnili okolo 17. hodiny středoevropského času do Buffala a ušetřili tak 2,275 milionů pod platovým stropem. 

Kromě Islanders a Columbusu měli o Panarina velký zájem také na Floridě. Rangers po nepříliš povedené sezoně, v níž skončili na 12. místě Východní konference, se rozhodli pro zajímavé změny v kádru, které mají týmu pomoci zpět na výsluní. Z Winnipegu přivedli Jacoba Troubu, v draftu získali Kaapa Kakka, jenž by měl být připraven na zámořský hokej už v příští sezoně, a nyní získali hvězdného Panarina.

Změny v NHL sledujeme ONLINE »

Doposud ruský hokejista odehrál v NHL 322 zápasů, během nichž vsítil 116 branek a přidal 204 asistencí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz