Holík naskočil po 35 dnech a složil Vítkovice. Jak trávil čas s přítelkyní v karanténě?

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

15. listopadu 2020, 19:59

Jan Šimek

Poslední extraligový zápas odehrál před 35 dny. Po nakáze koronavirem musel Petr Holík do karantény a do hry naskočil zpátky až nyní. Nakonec to byl povedený návrat – Kometa otočila nepříznivý vývoj utkání ve Vítkovicích a právě Holík v nájezdech rozhodl o triumfu brněnského celku.

Petře, jak jste viděl zápas?
Bylo to vyrovnané. Nechali jsme si dát dva blbé góly. Domácí nám dvakrát ujeli do přečíslení, což nás srazilo dolů. Nakonec nám pomohla přesilovka, byť se nám ty první nedařily. Šance byly, ale nedali jsme gól. Prolomilo se to v té pětiminutové přesilovce na konci.

Poslední pětiminutovka byla pro osud zápasu zlomová...
... Protože kdybychom nedali góly, prohráli bychom. Hodně nám to pomohlo. Pět minut je dost. Už to muselo přijít a naštěstí to vyšlo.

Věřili jste, že byste mohli stihnout otočit celý zápas ještě před sirénou?
Šli jsme si za tím. Říkali jsme si to na střídačce, když jsme ještě dohrávali. Věřili jsme, ale nevyšlo to. Pak jsme měli v prodloužení ještě další přesilovku čtyři na tři. Měli jsme rozhodnout, ale nesehráli jsme to dobře. Na to, že to chvíli před koncem bylo 0:2, jsme rádi za výhru. 

Jak obecně hodnotíte vaše přesilovky?
Mýme spoustu variant, ale jakoby chyběla hlaví nahrávka. Vždy nám to nějak uskočilo, neměli jsme odražený puk, nešlo to na naši stranu. Nakonec se to prolomilo v té pětiminutovce na konci, kdy se to otevřelo a poodráželo se to k nám. V těch předchozíchc nám chyběla lepší finální nahrávka a možná větší klid na hokejkách. 

Byl jste zdravotně indisponován, teď jste zpátky ve hře. Jak jste se cítil?
V sobotu mi skončila karanténa. Šel jsem na rozbruslení, a pak hned do zápas. Samozřejmě třeba v přesilovkách, když jste v útočném pásmu, jsem se cítil líp a líp. Jinak jsem se spíš rozkoukával, měl jsem špatný timing. Taky jsem skoro 40 dní nehrál, ale každým střídáním je to lepší.

Počkejte, vždyť jste celý zápas rozhodl gólem v nájezdech.
Jo, jo. (směje se) Ale Karel vychytal všechny nájezdy, což nám taky hodně pomohlo, takže je to hlavně zásluha Karla.

„On byl režisér, který si řídí přesilovku na kotouči. Dali jsme dva góly, které nám přinesly bod. Mohli jsme tak bojovat také o ten druhý.“

Pojďme ke karanténě. Jak jste v ní trávil čas?
Nic mi nebylo, jen jsem byl pozitivní, ale museli jsme být doma. Byli jsme s přítelkyní, takže jsme se dívali na filmy. Občas jsem si zahrál playstationa. S přítelkyní to bylo v pohodě. (směje se) Nebylo to tak, že bychom se měli pozabíjet. Dopadlo to dobře. (směje se) Dívali jsme se na filmy, něco jsme uvařili. Ono se nic jiného ani dělat nedá, samozřejmě jsme se chtěli třeba projít, ale nemohli jsme.

Říkáte, že jste si uvařili, takže kuchařina je vaše hobby?
Ne, ne. Já jsem jen přihlížel. (směje se) Přítelkyně něco upekla. Zabíjeli jsme spolu čas, samozřejmě se koukali i na hokeje. V televizi nebo Hokejce jich bylo hodně. Koukali jsme se na zápasy, uteklo nám to.

Kometa v pátek proti Mladé Boleslavi poprvé v sezoně naplno bodovala, teď jste na to navázali ve Vítkovicích. Cítíte, že se začínáte zvedat?
Doufám, že to bude každým zápasem lepší. Jdou teď rychle za sebou, takže všechny týmy se vesměs dostaly do tempa. Zápas je něco úplně jiného než trénink. Kdybychom jen trénovali a čekali až na víkend... Takhle se hraje rychle za sebou a myslím, že to tak je lepší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz