Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Finálové zápasy číslo šest a sedm napsaly definitivní tečku za letošním ročníkem Chance ligy, kterou opouští Kladno a míří o patro výš. A dnešním dílem také končí první sezona podcastu 1. Liga, taky liga.

Rozebereme poslední dva duely, naposledy vyzdvihneme trojku nejlepších výkonů a taky zmíníme největší přestupové bomby. A za mikrofon jsme si tentokrát pozvali trenéra brankářů a videokouče Přerova Jiřího Sklenáře. 

V Přerově až nečekaně brzy ukončil svou hráčskou kariéru a už jako náctiletý se rovnýma nohama vrhnul do trénování.

Oklikou přes Chomutov a reprezentace se jako trenér brankářů k Zubrům vrátil a pod jeho vedením získal Lukáš Klimeš dvakrát cenu pro nejlepšího gólmana ligy, pod rukama mu rostl supertalent Tomáš Suchánek, jeho svěřenec Štěpán Lukeš v Chomutově vychytal juniorský titul a v reprezentaci i v Brně úzce spolupracoval s Lukášem Dostálem.

To je jen krátký výčet brankářů, se kterými Jiří Sklenář v posledních letech spolupracoval a dotáhl je k úspěchům.

V rozhovoru probereme aspekty, které jsou v moderním hokeji při tréninku gólmanů důležité, zmíníme trénink očí a zlepšování čtení hry, hru holí a také nezbytnou komunikaci brankáře s jeho obránci. Taky se dozvíte, jak vypadají gólmanské brusle a jak se brousí. Nebo co to je brankářská komise a kdo jsou její členové.

Jiří Sklenář v Přerově také vykonává funkci videotrenéra, a tak nám prozradí, na co se během zápasu zaměřuje, jak si jednotlivé herní situace poznamenává a jak je následně analyzuje, jaký software využívá a jak často zahlcuje videem brankáře. 

Podcast 1. Liga, taky liga můžete poslouchat na kanále hokejcz na streamovacích službách Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts nebo na YouTube. Sledujte také instagramový účet @prvniliga.takyliga.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV