Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Extraligové týmy mají za sebou kompletní třetí kolo. Z první výhry v sezoně se mohly radovat Karlovy Vary, naopak plzeňským indiánům nepomohlo k premiérovému vítězství 30 střel na branku ani obětavost Jana Piskáčka.

Hattrick na druhou. Zatím v každém kole mohli fanoušci vidět hattrick a tentokrát dokonce dva. Ze šesti střel na bránu dokázal vstřelit tři góly mladoboleslavský Ondřej Najman. Z třígólového večera se radoval také Tomáš Zohorna. Tomu ke druhému hattricku v sezoně stačily pouhé tři střely – co střela, to gól.

Brízgala pomohl Kladnu k první výhře. Poprvé v sezoně se postavil do kladenské branky Adam Brízgala a inkasoval pouze jednou. Svými 32 úspěšnými zákroky a procentuální úspěšností téměř 97% dovedl Rytíře k prvnímu tříbodovému zisku a zaslouženě byl vyhlášen hráčem utkání.

Ani sedm střel na branku gól nepřineslo. Litvínovský Šimon Stránský, třinecký Martin Růžička a kladenský Tomáš Plekanec byli nejčastěji střílejícími hráči třetího kola. Všichni tři vyslali na bránu sedm střel, ani jeden z nich však brankáře soupeře neprostřelil. Z vítězství svého týmu se radoval ze zmíněné trojice pouze Plekanec.

Piskáčkova obětavost nestačila. Indiáni stále čekají na první body v sezoně. Nic na tom nezměnila ani trenérská výměna, nebo sedm zablokovaných střel Jana Piskáčka. Nikdo jich přitom nezvládl zblokovat více.

Vary ubránily oslabení a slaví. Západočechům se doposud v početní nevýhodě příliš nedařilo. V zápase s mistrovským Třincem však dokázali přečkat všech sedm vyloučení bez inkasované branky a vylepšili si tak nejen týmové statistiky, ale především se mohli radovat z první výhry v sezoně.

Na cizince je spoleh. Hned v šesti týmech měl nejvyšší ice time ve třetím zápase zahraniční hráč. Nejvíce času na ledě pobyl slovenský Juraj Mikuš, tomu trenéři dopřáli na ledě 29 minut a 18 vteřin. Vítkovicím pomáhal zejména v oslabení, ve kterém strávil 8 minut a 18 vteřin. Přes dvacet minut na ledě odehrál také mladoboleslavský Alex Lintuniemi, kladenský Jake Dotchin, hradecký Graeme McCormack, liberecký T.J. Melancon a třinecký Martin Marinčin.

McCormack řídil přesilovky Hradce. Vítkovice dopřály hradeckým hráčům celkem osm početních výhod. Nejvíce času v nich odehrál kanadský obránce Graeme McCormack (9:30) a jako jediný také dokázal přesilovku Hradce zužitkovat.

17 střel k vítězství. Plzeňští hráči vyslali na pardubického brankáře Romana Willa celkem třicet střel a svého soupeře tak jednoznačně přestříleli v poměru 30:17. Branku však zaznamenali jen jednu, zatímco Pardubice hned čtyři.

První góly pro posily.  První střelecký úspěch v novém dresu zaznamenala ve třetím kole čtveřice hráčů. Jediný gól Plzně vstřelil Kryštof Hrabík, výhru Kladna pojistila last minute posila Jakub Klepiš a do střeleckých statistik se nově zapsali také liberecký Oscar Flynn a ve čtvrteční předehrávce olomoucký Jakub Orsava.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV