Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Nejlepším střelcem Tipsport extraligy je aktuálně třinecký Matěj Stránský, následují Tomáš Mertl z Plzně a Dominik Lakatoš z Vítkovic. Jak by ale tabulka střelců vypadala, kdyby měli všichni hráči stejný ice time?

1. Matěj STRÁNSKÝ (Ú, HC Oceláři Třinec)
Stránský by první pozici s přehledem udržel, hraje totiž v úžasné formě a sází jeden gól za druhým. Sedmadvacetiletý útočník se neprosadil pouze ve třech z dosavadních deseti duelů Třince, jindy se pokaždé alespoň jednou trefil. Na začátku listopadu hattrickem zničil Karlovy Vary.

Zápasy: 10
Celkový počet gólů: 11
Góly za 60 minut hry: 3,84

2. Dominik LAKATOŠ (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA)
Loni nasázel čtrnáct branek, letos jich má po deseti zápasech na kontě už devět. Pokud se nestane nic zásadního, tak Lakatoš metu z minulé sezony bez problému překoná. Vítkovice vepředu spoléhají hlavně na něj, druhým nejlepším střelcem Slezanů je se čtyřmi trefami obránce Adam Polášek.

Zápasy: 10
Celkový počet gólů: 9
Góly za 60 minut hry: 3,11

Foto: Jiří Princ. hcbilitygri.cz

3. Ondřej KOVAŘČÍK (Ú, HC Oceláři Třinec)
První výraznější posun. Kovařčík na ledě nedostává tolik prostoru jako některé třinecké hvězdy, s průměrným ice timem 10:47 na zápas je až devatenáctým nejvytěžovanějším hráčem Ocelářů. Přesto se mu daří být produktivní, od začátku sezony dal už pět gólů.

Zápasy: 10
Celkový počet gólů: 5
Góly za 60 minut hry: 2,78

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

4. David ŠŤASTNÝ (Ú, BK Mladá Boleslav)
Jestli někdo zatím zažívá životní ročník, tak je to právě Šťastný. Odchovanec Přerova se parádně zabydlel ve formaci s Radimem Zohornou a ve statistikách má zaznamenáno už osm tref do černého. Našla Mladá Boleslav po odchodu Pavola Skalického nového střelce?

Zápasy: 11
Celkový počet gólů: 8
Góly za 60 minut hry: 2,37

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

5. Filip ZADINA (Ú, HC Oceláři Třinec)
Zadina dostal od Detroitu povolení rozehrát se v Česku, což obě strany musí vnímat jako dobrý krok. Dvacetiletý talent byl ve většině utkání hodně vidět, pro Oceláře se bezpochyby jedná o výraznou posilu. Pět branek v osmi kláních je také slušná vizitka.

Zápasy: 8
Celkový počet gólů: 5
Góly za 60 minut hry: 2,25

6. Peter SCHNEIDER (Ú, HC Kometa Brno)
Do extraligy přicházel s pověstí střelce, góly dával v zámoří, Rakousku nebo Švýcarsku. Schneiderovi se aktuálně daří i v nejvyšší české soutěži, při slabším startu Komety to byl právě rakouský střelec, kdo se staral o gólový přísun. Kolik branek nastřílí po boku Petera Muellera?

Zápasy: 10
Celkový počet gólů: 7
Góly za 60 minut hry: 2,18

7. Tomáš MERTL (Ú, HC Škoda Plzeň)
Minulý rok fanoušci sledovali famózní jízdu Milana Gulaše, v úvodu nové sezony Plzeň ale gólově táhne jeho kolega z útoku. Mertl do této chvíle skóroval devětkrát, u většiny jeho zásahů navíc asistoval právě plzeňský kapitán. Tahle kombinace je v ofenzivě hodně nebezpečná.

Zápasy: 13
Celkový počet gólů: 9
Góly za 60 minut hry: 2,04

8. Robert ŘÍČKA (Ú, HC Sparta Praha)
Lukáš Rousek, Jan Buchtele a… přece Robert Říčka. Tihle borci v této chvíli vévodí střelecké tabulce Sparty, Říčka je ale až desátým nejvytěžovanějším útočníkem Pražanů. Jednatřicetiletý forvard v rudém dresu už dvakrát dosáhl na hranici deseti gólů, letos to pro něj nejspíš nebude problém.

Zápasy: 13
Celkový počet gólů: 6
Góly za 60 minut hry: 1,96

Foto: hcsparta.cz

9. Jakub FLEK (Ú, HC Energie Karlovy Vary)
Trenéra Martina Pešouta před startem sezony trápilo hlavně to, jak zalepí díry po odchodech Dávida Grígera a Tomáše Rachůnka. Karlovým Varům se ale momentálně daří, vyhrály už pětkrát v řadě. Flek k tomu přispěl šesti gólovými zápisy.

Zápasy: 11
Celkový počet gólů: 6
Góly za 60 minut hry: 1,88

10. Petr VRÁNA (Ú, HC Oceláři Třinec)
Na závěr ještě jedno jméno z Třince. První útočná formace Ocelářů se prostě brání velmi těžko, důkazem je i pět branek třineckého kapitána Petra Vrány. Z trojice Stránský – Vrána – Růžička může udeřit kdokoliv.

Zápasy: 10
Celkový počet gólů: 5
Góly za 60 minut hry: 1,75

Foto: hcocelari.cz

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV