Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Které extraligové mančafty se v letošní sezoně mohou opřít o kvalitní přesilové hry? A které se naopak trápí? Na to se podíváme v následujících odstavcích.

Podle úspěšnosti využití přesilových her můžeme konstatovat, že o početní výhody se mohou opřít v Plzni, Karlových Varech nebo Třinci. Naopak trápení zažívají v Litvínově, Vítkovicích či Pardubicích. Nicméně pouze samotná úspěšnost přesilovek může být zkreslující, když každý tým měl samozřejmě jiný počet příležitostí a odehrál v nich různý časový úsek.

Při přepočtu vstřelených gólů na 60 minut času stráveného při výhodě 5 na 4 se rozdíly v odehraném času smazávají a můžeme vidět, že se pořadí týmů lehce pozměnilo. Rozložení sil je však velmi podobné. Nejúspěšnější přesilové hry zatím mají v Třinci, který vstřelí za hodinu téměř o gól více než druhá Plzeň. Při přepočtu na 60 minut hry se také vyšvihly Vítkovice. Na chvostu ovšem i tak zůstávají celky Pardubic nebo Litvínova. Úplně nejhorší je potom Zlín.

Kdo si tvoří šance a komu přeje štěstí?

Góly jsou bezesporu cílem každé přesilové hry, kdo k nim však jde nejvíc naproti?

Pokud porovnáme tyto dva grafy, můžeme vidět, že týmy, které dávají hodně branek, se zpravidla drží v popředí i v počtu střeleckých pokusů. Plzeň, Liberec nebo Třinec tak mají vskutku kvalitní přesilovky a výsledky korespondují s předváděnou hrou.

Opravdu špatné přesilové hry má zatím Litvínov. Ten sice patří do horní poloviny v počtu střeleckých pokusů, ve střelách ze slotu je ale téměř nejhorší.

Naopak například Zlín, který je poslední ve vstřelených gólech, se ve střeleckých ukazatelích nejeví vůbec špatně. Tvoří si při přesilovkách velký počet střel a patří mezi nadprůměrné týmy i co do počtu střel ze slotu. Trápí ho však špatná koncovka, když proměňuje pouze 7,92 % střel. Podobně jsou na tom i Pardubice.

Na střeleckou smůlu si mohou stěžovat i v Ostravě, kde jejich přesilová hra patří k nejlepším co do počtu střeleckých pokusů ze slotu, když jich vyšlou hned 51 za hodinu hry, gólově to ale zatím hráči Vítkovic nepotvrdili.

Případ Sparta – málo střelby, hodně gólů

Zajímavým případem je určitě Sparta. Ta sice ve statistice branek za 60 minut figuruje na třetím místě, ale pokud se podíváme na střelecké pokusy, tak se nachází ve spodní polovině. Stejně tak i ve střelách ze slotu!

Nicméně u Sparty vysoká střelecká úspěšnost nemusí nutně značit budoucí zhoršení. Sparta totiž patří mezi nejlepší týmy v křižných přihrávkách. Tedy přihrávkách, které jdou z jedné strany ledu na druhou přes pomyslnou středovou čáru od branky k brance. Takovýchto pasů sparťanští hokejisté vyprodukují téměř 38 za 60 minut hry a řadí se na čtvrtou pozici.

Jak ukazuje grafika, Sparta vstřelila hned devět ze svých deseti branek z prostoru slotu (navíc i ten jeden zbývající gól byl téměř z téhož prostoru). Pět ze vstřelených gólů potom přišlo po křižných pasech. Za zmínku také stojí, že pět gólů padlo také po střele z první, což často v kombinaci s křižnou přihrávkou bývá pro brankáře nejhorší možností.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV