Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Pravidelný přehled nejlepších hráčů týdne tentokrát hodnotí výkony jednotlivců mezi 26. zářím a 2. říjnem. Kdo se v tomto období prezentoval nejlepšími výkony?

Lukáš Radil, HC Dynamo Pardubice

Lukáš Radil sice vstřelil svůj první gól v letošní sezoně až v sedmém kole, kdy se podílel na výhře 6:1 nad Českými Budějovicemi, k tomu ale přidal v průběhu minulého týdne i tři asistence, a v hodnocení Game Score patřil k nejlepším hráčům.

Radil byl v minulém týdnu jedním z nejčastěji střílejících hráčů, když měl na kontě 24 střeleckých pokusů. Více než polovina z nich navíc byla z oblasti slotu. Aktivní byl také v připravování příležitostí na zakončení pro spoluhráče, kterým nachystal 13 možností. Při hře 5 na 5 pak byl na ledě u pěti vstřelených gólů a žádného obdrženého s poměrem očekávaných gólů 85 %!

Juraj Mikuš, HC VÍTKOVICE RIDERA

Jako výborná posila se v dresu Vítkovic ukazuje Juraj Mikuš, který do Ostravy zamířil z Pardubic. V průběhu minulého týdne slovenský obránce nastřádal hned šest asistencí a byl jedním z nejproduktivnějších hráčů týdne.

Právě v ofenzIvě byl Mikuš velice aktivní, když měl na kontě 19 střeleckých pokusů a také 18 přihrávek na střely spoluhráčů. Dohromady se pak podílel na 11 vytvořených šancích Vítkovic. Při hře 5 na 5 byl na ledě u tří vstřelených gólů bez toho, aby Vítkovice za jeho účasti inkasovaly.

Petr Zámorský, HC Škoda Plzeň

Své ofenzivní schopnosti ukázal v minulém týdnu Petr Zámorský. Ten měl stejně jako Mikuš šest bodů, když se dvakrát prosadil gólově a přidal čtyři asistence. Společně s Mikušem se tak podělil o pozici nejproduktivnějšího obránce posledních sedmi dnů.

Zámorský měl na kontě během tří zápasů 17 střeleckých pokusů a k tomu i 12 střeleckých pozic připravil spoluhráčům. Výrazně se podílel také na rozehrávce z vlastního pásma, když puk do střední třetiny úspěšně rozehrál v 16 případech. Při hře 5 na 5 pak jeho hra vyústila v pozitivní skóre 3:0.

Marko Daňo, HC Oceláři Třinec

Marko Daňo byl v minulém týdnu společně s Martinem Růžičkou ofenzivním tahounem Ocelářů. Celkově si ve třech utkáních slovenský forvard připsal pět bodů za tři góly a dvě asistence, které navíc obě byly primární. I díky jeho výkonům pak Třinec získal sedm z devíti možných bodů.

Daňo byl ofenzivně velice aktivní, když se hned 19krát dostal k zakončení, z toho 12 jeho pokusů bylo z prostoru slotu. Spoluhráčům pak připravil 12 střeleckých pozic a podílel se na 14 vytvořených šancích Třince ve všech herních situacích.

Šimon Zajíček, HC VERVA Litvínov

Šimon Zajíček se v minulém týdnu postavil do brankoviště Litvínova ve dvou zápasech, a dohromady v nich inkasoval tři branky. Podepsal se také pod zisk čtyř bodů pro svůj tým, když v utkání s Kladnem prohrál Litvínov v prodloužení, proti Hradci Králové pak slavil výhru 3:2 po šedesáti minutách. Zajíček v součtu obou zápasů zapsal úspěšnost zákroků 95 %.

V rámci srovnání s očekáváním na základě šancí soupeřů byl v minulém týdnu Zajíček nejlepším brankářem soutěže. Inkasoval totiž o 5,3 gólu méně, než byla právě očekávání. K tomu přidal i téměř tři chycené góly nad extraligový průměr.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV