Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Pohled na desítku nejlepších střelců je snad pro každého fanouška zajímavý. Dnes se na pořadí elitních střelců podíváme, nicméně místo gólů je seřadíme dle úspěšnosti střelby. Pojďme na to!

Kritéria pro tento žebříček? Jednoduchá! Aby hráč do našeho pořadí mohl zapadnout, musel až doposud (24. listopadu) vstřelit alespoň čtyři branky. Následně jsme porovnávali poměr střel a gólů, a to abychom dostali úspěšnost střelby. A jak to dopadlo?

1. Jan ORDOŠ (Bílí Tygři Liberec)

Góly: 9
Střely: 22
Úspěšnost střelby: 40,91 %

Naprosto excelentní číslo vykazuje liberecký Jan Ordoš. Moc nestřílí, ale když už se rozhodne vypálit, stojí to za to! Gólem končí o něco více jak čtyři střely z deseti!

2. Michal GUT (HC VERVA Litvínov)

Góly: 4
Střely: 10
Úspěšnost střelby: 40 %

Michal Gut jen těsně splnil kritéria, ale jeho bilance je stejně úžasná jako u Jana Ordoše. Dát z deseti střel hned čtyři branky, to je těžko uvěřitelná bilance. Gutovi to ale zatím vychází, jedna branka byla navíc vítězná.

3. Tomáš ZOHORNA (HC Dynamo Pardubice)

Góly: 11
Střely: 38
Úspěšnost střelby: 28,95 %

Jakýsi skok z nebe zpátky na zem. Zatímco první dva borci překonali hranici čtyřiceti procent, Tomáš Zohorna už má trochu „uvěřitelnější“ bilanci. Jedenáct branek je parádní počin, jenž Zohornovi zaručuje elitní desítku střelců. Před atakem na třicet procent je také třeba smeknout.

Tomáš Zohorna.

Tomáš Zohorna. | Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

4. Luboš HORKÝ (HC Kometa Brno)

Góly: 11
Střely: 39
Úspěšnost střelby: 28,21 %

Ta jedna proklatá střela! Ostrostřelce Komety Luboše Horkého a Tomáš Zohornu dělí jediná střela! Mají stejně branek, avšak zástupce Pardubic na ně potřeboval o střelu méně. Více než polovinu branek vstřelil Horký z přesilovky.

5. Christophe LALANCETTE (Mountfield HK)

Góly: 7
Střely: 25
Úspěšnost střelby: 28 %

Na podobné hranici se pohybuje i Christophe Lalancette z Hradce Králové. Osmadvacetiletý útočník patří k lídrům ofenzivy východočeského celku. Ten se může spolehnout nejen na góly, ale i vysokou efektivitu. Lalancette pálí s velkou přesností.

6. Peter KRIEGER (HC VÍTKOVICE RIDERA)

Góly: 9
Střely: 38
Úspěšnost střelby: 23,68 %

Další pomyslný skok mezi úrovněmi. Něco málo pod pětadvacet procent pálí nováček v dresu Vítkovic Peter Krieger, u kterého málokdo čekal takovou produktivitu. Ze začátku to vypadalo, že bude dvorním nahrávačem Petera Muellera, nicméně více než zdatně pálí také on sám.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

7. Jakub KLEPIŠ (Rytíři Kladno)

Góly: 5
Střely: 22
Úspěšnost střelby: 22,73 %

Jakub Klepiš přišel do kádru Kladna s jasným cílem. Zachránit klub mezi smetánkou svými góly. Druhá část se zatím poměrně daří, pět branek není špatný počin. Když už boduje, bývá to právě gól. Asistence má totiž pouze dvě. 

8. Patrik POULÍČEK (HC Dynamo Pardubice)

Góly: 6
Střely: 27
Úspěšnost střelby: 22,22 %

Před nedávnem Patrik Poulíček debutoval v reprezentaci. Nutno říct, že naprosto zaslouženě. V hvězdami nabitém kádru Pardubic působí velmi dobře a s průměrem půl bodu na zápas patří i mezi nejproduktivnější hráče. A střílí také velmi slušně!

9. Roberts BUKARTS (HC VÍTKOVICE RIDERA)

Góly: 11          
Střely: 50
Úspěšnost střelby: 22 %

Vůbec nejčastěji střílející hráč v našem žebříčku. Jak se říká, kdo nevystřelí, nedá gól. Lotyš ve vítkovických službách Roberts Bukarts se tohoto hesla drží a vyplácí se. I proto mu patří dělené druhé místo mezi střelci. 

10. Robert KOUSAL (HC Dynamo Pardubice)

Góly: 7
Střely: 32
Úspěšnost střelby: 21,88 %

Elitní desítku uzavírá další hráč Pardubic. Rozdíly v úspěšnosti posledních čtyř hráčů jsou opravdu titěrné, stačí velmi málo. Pokud Robertu Kousalovi vydrží současné tempo, dosáhne na kariérní maximum v extralize. Střelba nad dvacet procent je rozhodně velkým pomocníkem. 

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV