Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Filip Novotný a Dominik Frodl. Před rokem kralovali ve WSM lize a jejich souboj pokračuje i letos v nejvyšší české soutěži. Jak vypadá jejich již dvouletý souboj očima čísel?

WSM Liga 2017/18

Loňská sezona byla jednoznačně ve znamení zkušenějšího z dvojice sledovaných gólmanů, Filip Novotný dotáhl Energii přes první místo v základní části až do baráže a vše završil návratem do extraligy. Jako jasná jednička odchytal v základní části a play off slušných 46 z celkem 60 zápasů Karlových Varů, po prostějovském Jakubu Neužilovi byl se 2291 minutami v první fázi soutěže druhým nejvytěžovanějším gólmanem a bez sebemenších pochybností byste loni ve WSM lize nenašli lepšího brankáře.

Jednoznačně ovládl žebříček úspěšnosti zákroků v základní části i vyřazovacích bojích s 94,90%, respektive 96,97% precizností zásahů. V součtu zastavil Novotný 95,30 % kotoučů mířících na jeho branku. Stejně tak si podmanil i tabulku GAA v obou fázích roku díky 1,28 inkasovaným gólům za 60 odchytaných minut v základní části a neuvěřitelným 0,87 v play off. celkově to pak vychází na hodnotu 1,21.

Ovšem ani Dominik Frodl si nevedl vůbec zle. V dresu Slavie odchytal 44 utkání a v základní části se jako třetí gólman dostal přes 2000 minut v brankovišti, konkrétně na 2232. V této fázi sezony také vybojoval díky 92,81% úspěšnosti zásahů stříbrnou medaili právě za Novotným a 2,02 GAA mu vyneslo třetí místo. 

TELH 2018/19

Zato letos si teprve dvaadvacetiletý mladík vybírá svou odvetu, jeho kvalitní výkony v první lize mu vynesly prestižní angažmá v Plzni a na západě Čech vyletěl jako raketa. Ze 33 dosavadních utkání naskočil do 26 a svého běloruského kolegu Dmitri Miltchakova pustil do brankoviště jen devětkrát, ale co je nejdůležitější, jednoznačně ukazuje plzeňskému kouči Ladislavu Čihákovi, že si roli jedničky rozhodně zaslouží.

Drží si totiž fantastickou 93,52% úspěšnost zákroků, přes kterou se dostal o chloupek jen vítkovický Patrik Bartošák. V počtu inkasovaných branek na zápas dokonce kraluje celé extralize s hodnotou 1,71. Jako vůbec jediný gólman se dostal pod průměr 2,00. Třešničkou na modrobílém dortu jsou tři asistence, které Frodl letos stihl nasbírat, díky čemuž je nejproduktivnější maskovaný muž soutěže. Strážci ostravské klece jeho výkony vynesly v prosinci nominaci do české reprezentace, dočká se i Dominik Frodl?

Filipu Novotnému se nedaří tak úplně navázat na jeho loňskou formu, ačkoliv svůj vliv na tom má i ne dvakrát pevná obrana Energie. vždyť na sedmadvacetiletého gólmana míří v průměru 31,58 puků za šedesát odchytaných minut. Větší frekvenci zákroků musí předvádět už jen již dříve zmíněný Bartošák. Navíc na něj Karlovy Vary opravdu hodně spoléhají, zelenobílá pětatřicítka totiž odchytala z celkových 32 utkání neuvěřitelných 30.

Přesto to však už není ten loňský Novotný, jelikož aktuálně je v tabulce extraligové úspěšnosti zákroků devátý s hodnotou 91,43 % a v ohledu inkasovaných gólů za zápas je dokonce mezi brankářskými jedničkami až předposlední, více než 2,71 střel za svá záda v průměrném klání pustí jen Ondřej Kacetl, gólman tragicky hrajícího Dynama Pardubice. Radost si karlovarský maskovaný muž může udělat alespoň prozatím při pohledu na dosud již tři vychytaná čistá konta, stejný počet, jako má například také Frodl.

A celkové skóre dvouletého boje západočeských brankářů? Zatím plichta jedna jedna. 

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV