Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Tipsport extraliga začala ani ne před měsícem, trenéři tedy stále ještě ladí své formace a herní styly, přesto se jim za tuto krátkou dobu povedlo pár skvělých kombinací.

Právě na tyto bravurně spolupracující útočné trojice, které by bylo škoda od sebe trhat, nebo naopak by si zasloužily více společného času, se zaměříme očima statistik.

Zikmund-Valský-Jágr (Kladno)

Jestli vzešla iniciativa na spolupráci s Ladislavem Zikmundem a Jakubem Valským přímo od Jaromíra Jágra, to můžeme jen spekulovat, čísla nicméně ukazují, že v každém případě bylo toto rozhodnutí geniální. Za stavu 5 na 5 totiž tato trojice zvládá za každých šedesát minut společné hry vyslat směrem k soupeřově kleci 50,07 střeleckého pokusu. Z toho hned 34,57 ze slotu – a právě v tomto ohledu jim patří třetí příčka mezi všemi extraligovými lajnami.

Není taky divu, že tito tři pálí tak často, umí si totiž na ránu řádně nahrát. Za 60 minut v dané situaci rozešlou 27,42 přihrávky, jež pak skončí střelou, opět třetí nejvyšší číslo v extralize. A když se podíváme jen na přihrávky na střelu ze slotu, zjistíme, že hodnota 15,50 za 60 minut této trojice je vůbec nejlepší počin soutěže.

Svou parádní hrou pak trojice Zikmund-Valský-Jágr pozitivně ovlivňuje výkony celé pětice, vždyť za jejich přítomnosti na ledě se o střelu pokusí Kladno 75,10krát a o svého soupeře pak přestřílí o parádních 13,29 % víc, než když se po kluzišti prohání jiný útok Rytířů. A navíc drží Středočeši puk na svých holích 59,96 % času, kdy mají vepředu právě tuto lajnu. S žádným jiným tandemem v extralize nemá příslušný klub toto číslo větší.

Vondrka-Skalický-Zbořil (Mladá Boleslav)

V celé soutěži nenajdete útočnou lajnu tak efektivní, jako je právě toto boleslavské komando. Ačkoliv spolu Michal Vondrka, Pavol Skalický a Adam Zbořil za plných sil na obou stranách odehráli pouhých 22:14 minut, dokázali jen oni tři přímo zařídit bruslařům pět gólů, nejvíc v celé soutěži.

Díky tomu pak drží jednoznačně nejvyšší průměrnou frekvenci střílení branek, za 60 minut by jich stihli nasázet 13,49. K tomu jim pomáhá zejména druhá nejvyšší kvantita střeleckých pokusů z mezikruží, konkrétně 35,08, což tvoří neuvěřitelných 92,86 % všech jejich snah o ohrožení branky soupeře.

Za tím pak vším stojí výborné schopnosti této trojice při přechodu do pásma soupeře, za daných podmínek částečně improvizovaná lajna překoná útočnou modrou 35,08krát, a to dokonce s vynikající 92,86% úspěšností. Není tedy divu, že celých 43,33 % buly, kterých se účastní skvadra Vondrka-Skalický-Zbořil, se vhazuje u branky soupeře Mladé Boleslavi.

Rob-Němec-Indrák (Plzeň)

Když se někdo zeptá na nejlepší plzeňskou lajnu, pravděpodobně by volba padla na útok vedený Milanem Gulašem, proto je výběr trojice Rob-Němec-Indrák možná trochu překvapivý. Jistě, Gulašova lajna je vysoce produktivní a efektivní, nicméně je to právě druhá ofenzivní trojice škodovky, která disponuje mnohem zajímavější komplexností a všestranností.

Za průměrnou šedesátiminutovku hry 5 na 5 totiž tito tři sami vyšlou hned 57,91 střeleckého pokusu, vůbec nejvíce v celé soutěži. Díky tomu pak za jejich účasti na ledě dohromady celá plzeňská pětka ohrozí okolí soupeřovy svatyně 74,80krát každých 60 minut. A protože za stejný časový úsek musí čelit pouhému 38,61 pokusu na vlastní klec, drží si druhá modrobílá lajna skvělý poměr Corsi 65,96 %.

K tomu si přidejte, že dosud ještě tento tandem jako jeden z pouze sedmi v celé soutěži ani jednou nezaváhal při přechodu do útočného pásma a je rázem jasné, proč díky Luboši Robovi, Vojtěchu Němcovi a Miroslavu Indrákovi může Plzeň s kotoučem operovat 58,98 % času, kdy jsou tito tři na ledě, po již zmíněné kladenské lajně to je druhé nejvyšší číslo v soutěži.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV