Hokejistky se ukážou v Soči: Novák dá šanci širšímu výběru

Foto: HokejkaTV

12. prosince 2019, 12:00

Jan Šimek

Poslední turnaj jim vyšel parádně. V listopadu české hokejistky ovládly silně obsazený turnaj v ruském Dmitrově a nyní před sebou mají další ruskou prověrku. V Soči je čeká Turnaj šesti zemí, který pro ženský výběr odstartuje ve čtvrtek po obědě.

„Máme zhruba z poloviny jiný tým. Některé holky jsou zraněné, jiné neuvolnil klub a některé jsme záměrně vynechali v nominaci. Bude to těžké, ale chceme navázat na výsledky z posledního turnaje,“ velí jasně trenér českých hokejistek Petr Novák. 

„Změnila se nám sestava. Omluvil se nám kompletní první útok. Do zápasů chceme jít s pořádnou obranou. Budeme se chtít prosadit po rychlých brejících. Uvidíme, jak si povedeme v konfrontaci se „slabšími“ soupeřkami,“ pokračuje. 

Češky vstoupí do turnaje ve čtvrtek po obědě, kdy narazí na soupeřky z Maďarska. „Maďarky jsou pro nás neznámé, na videu jsme viděli jeden jejich zápas. Postoupily z béčka, mají za sebou domácí turnaj. Čekáme houževnatého soupeře,“ říká kouč ženského národního týmu.

Pak hokejistky změří síly s Francouzkami. „Známe je z mistrovství světa, ale tady jsme je hrát neviděli. Myslím, že nás čekají optimální soupeřky na to, aby i další holky, které jsou nyní v sestavě, ukázaly, že do reprezentačního týmu patří. Uvidíme, jak se s tím poperou,“ dodává Novák.

Soupiska české ženské reprezentace pro Turnaj šesti zemí v Soči

Brankářky: 
Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně: 
Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Petrohrad, Rusko), Martina Zedníková (Příbram), Adéla Škrdlová (Třebíč), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Klára Seroiszková (Karviná), Věra Horáková (Jablonec nad Nisou), Zuzana Martinů (Černošice).

Útočnice:
Barbora Patočková (Příbram), Alena Mills (Ufa, Rusko), Laura Lerchová a Agáta Sarnovská (MODO, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Alexandra Halounová a Sandra Halounová (obě Rokycany), Simona Studentová (Neuchâtel, Švýcarsko), Adéla Jůzková a Martina Mašková (obě University of Regina, Kanada), Veronika Lorencová (IFK Helsinky, Finsko), Lenka Serdar (Memmingen, Německo).

Realizační tým

Manažer týmu: Martin Loukota.
Trenéři: Petr Novák.
Asistent trenéra: Petr Tejral.
Lékař: MUDr. Jan Frühauf.
Kondiční trenérka: Marie Pellarová.
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová.
Hospodář: Petr Mlíkovský

Program Turnaje šesti zemí v Soči

Čtvrtek 12. prosince:
12:30 Česko – Maďarsko
16:00 Rusko – Norsko

Pátek 13. prosince:
12:30 Maďarsko – Francie
16:00 Norsko – Dánsko

Sobota 14. prosince:
12:30 Francie – Česko
16:00 Dánsko – Rusko

Neděle 15. prosince
zápasy o umístění

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz