Hokejistky podlehly Švýcarkám, v Příbrami tak končí poslední

Foto: Karel Švec, cslh.cz

17. prosince 2017, 18:33

Jan Šimek

Slibný start, jenže pak ani ťuk. České hokejistky na domácím Turnaji čtyř zemí v Příbrami obsadily poslední místo. Přitom úvodní zápas ženské reprezentaci vyšel, Češky přemohly francouzské soupeřky. Poté ale přišlo na řadu zaváhání s Norskem a následně výběr kouče Petra Nováka podlehl také účastnicím olympijského turnaje ze Švýcarska.

Duel s Francií pro české hráčky nezačal optimálně. Po první bezbrankové třetině šly totiž do vedení Francouzky. Češky ztratily puk v obranném pásmu a na konci přímočaré akce stála Vixová, která prostřelila Zechovskou. O čtyři minuty později ovšem přišla česká reakce. Jůzková z ostrého úhlu vypálila do ramene Baldinové a Patočková puk pohotově usměrnila do branky – 1:1.

Češky tlačily. Ve druhé části přestřílely francouzský výběr v jednoznačném poměru 15:4, ale obrat se konal až v čase 48:29. Hymlárová v přesilovce nabila na modrou Polenské, která si trochu povyjela a bombou propálila Baldinovou. Vzápětí kapitánka českého týmu zblízka zazvonila na horní tyčku. Francouzky v závěru sáhly po power play, ale české hokejistky vyrovnání nedopustily a turnaj načaly výhrou.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Ani duel s Norskem neodstartovaly české reprezentantky zrovna ideálně. Seveřanky poslala do vedení Tendenesová. Češky ovšem našly brzkou odpověď a Hymlárová srovnala skóre. V polovině utkání ale přišel český zkrat.  V čase 32:00 vyslala Dalenová ve vlastním oslabení do úniku Haug-Hansenovou, a ta si poradila s Jandovou. O 29 sekund později navíc Norky posadila do pohody třetím zásahem Bjellandová.

Opařený český národní tým navíc v závěru druhé části schytal z hokejky Pedersenové čtvrtý gól, a když Dalenová v 50. minutě zvýšila na hrozivých 5:1 pro Norsko, bylo hotovo. Češky už zvládly po přesilovkové trefě kapitánky Polenské pouze zmírnit porážku s norskou reprezentací v poměru 2:5.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Na závěr turnaje čekal na českou partu patrně nejsilnější soupeř. Hokejistky Švýcarska, pro které šlo o prověrku před olympijským turnajem v Pchjongčchangu. Právě švýcarské favoritky, které předtím na turnaji bez problémů přehrály Norsko i Francii, získaly jistotu už po necelých dvou minutách hry. Zechovská neudržela puk po tvrdé střely Laury Benzové a Rüeggová zblízka doklepla kotouč do branky.

Na startu druhé dvacetiminutovky si sice Smetková všimla číhající Hymlárové, která chladnokrevně propálila Schellingovou, ale krátce nato Laura Benzová vrátila Švýcarkám těsný náskok. Hráčky ze země helvétského kříže potvrdily svou dominanci ještě třetím gólem po trefě Müllerové, který definitivně zlomil český odpor. Češky tak na turnaji prohrály i závěrečný souboj a obsadily poslední čtvrtou příčku.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Výsledky českých utkání na Turnaji čtyř

FRANCIE – ČESKO 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branka a nahrávky: 34. Vixová (Escuderová, Duvinová) – 38. Potočková (Jůzková), 49. Polenská (Hymlárová, Mrázová).
Rozhodčí: Novotná – Dopitová, Štefková (všechny Česko).
Vyloučení: 7:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 17:34 (10:12, 4:15, 3:7).
Diváci: 180.
Česko: Zechovská – Pacalová, Zachová, Nováková, Zedníková, Šmajdová, Cornová, Martinů, Horáková – Polenská, Smetková, Hymlárová – Vonková, Mrázová, Mašková – Bucifalová, Lorencová, Matoušková – Jůzková, Patočková, Tomasco. Trenéři: Novák, Tejral a Vajner.

ČESKO – NORSKO 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

Branka a nahrávky: 16. Hymlárová (Smetková), 60. Polenská (Hymlárová, Mrázová) – 12. Tendenesová (Engmannová), 32. Haug-Hansenová (Dalenová), 33. Bjenllandová (Engmannová), 40. Pedersenová (Dalenová), 50. Dalenová (Haug-Hansenová, Morsetová).
Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Dopitová (všechny Česko).
Vyloučení: 2:6.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 24:20 (9:4, 5:11, 10:5)
Diváci: 200.
Česko: Jandová – Pacalová, Zachová, Nováková, Zedníková, Šmajdová, Cornová, Martinů, Horáková – Polenská, Smetková, Hymlárová – Vonková, Mrázová, Mašková – Bucifalová, Lorencová, Vanišová – Jůzková, Patočková, Tomasco. Trenéři: Novák, Tejral a Vajner.

ČESKO – ŠVÝCARSKO 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branka a nahrávky: 24. Hymlárová (Smetková, Polenská) – 2. Rüeggová (L. Benzová, Staenzová), 28. L. Benzová (S. Benzová), 46. Müllerová (Meierová).
Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Košťálová (všechny Česko).
Vyloučení: 5:3.
Bez využití.
Střely na branku: 13:31 (2:10, 5:14, 6:7).
Diváci: 310.
Česko: Zechovská – Pacalová, Zachová, Nováková, Zedníková, Šmajdová, Cornová, Martinů, Horáková – Polenská, Smetková, Hymlárová – Vonková, Mrázová, Mašková – Bucifalová, Lorencová, Vanišová – Jůzková, Patočková, Tomasco. Trenéři: Novák, Tejral a Vajner.

Výsledky dalších utkání na Turnaji čtyř

Švýcarsko – Norsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 19. Müllerová (Stalderová, Gassová), 45. Raselliová (Staenzová).

Švýcarsko – Francie 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 10. Rüeggová (Enzlerová, Waidacherová), 17. Müllerová (Stalderová, Zollingerová), 18. Waidacherová (Rüeggová, Enzlerová), 60. Enzlerová (Waidacherová, L. Benzová).

Norsko – Francie 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branka a nahrávky: 2. Fjellvangová (Behnová) – 14. Passardová (Escuderová), 38. Rozierová (Duvinová), 44. Passardová (Escuderová, Duvinová).

Konečná tabulka Turnaje čtyř v Příbrami:

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švýcarsko 3 3 0 0 0 9:1 9
2. Francie 3 1 0 0 2 4:7 3
3. Norsko 3 1 0 0 2 6:7 3
4. Česko 3 1 0 0 2 5:9 3

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Sestava českého týmu

Brankářky: 
Denisa Jandová (Ontario, Kanada), Kateřina Zechovská (Litvínov).

Obránkyně: 
Aneta Zachová (Kladno), Kristýna Pacalová (Třebíč), Martina ZedníkováMichaela NovákováAneta CornováVivien ŠmajdováVěra HorákováZuzana Martinů (všechny Slavia Praha).

Útočnice: 
Klára Hymlárová (Opava), Kamila Smetková (Hodonín), Alena Polenská (Petrohrad, Rusko), Martina Mašková (University of Regina, Kanada), Kateřina Mrázová (University of Minnesota Duluth, USA), Martina VonkováSabina MatouškováŠarlota Tomasco (všechny Kladno), Veronika Lorencová (Slavia Praha), Veronika Bucifalová (Neuchâtel, Švýcarsko), Tereza Vanišová (University of Maine, USA) Adéla JůzkováBarbora Patočková (Hvězda Praha).

Realizační tým:
Manažerka: Tereza Zahálková
Hlavní trenér: Petr Novák
Asistent trenéra: Petr Tejral
Trenér brankářů: Vratislav Vajner
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová
Masér / kustod: Martin Vašek
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz