Hokejistky čeká ostrý start. V Hodoníně narazí na Rusky, Finky i Švédky

České hokejistky jdou do akce. Čeká je první turnaj sezony, který hostí Hodonín. Město na jihu Moravy má tu čest hostit vůbec úvodní podnik nově vzniklé ženské série Euro Hockey Tour. Češky během tří dní změří síly s Ruskem a dvěma severskými výběry z Finska a Švédska. „Je to hodně těžký start sezony, ale jsme za to rádi,“ říká trenér českých reprezentantek Petr Novák. Všechna utkání můžete sledovat prostřednictvím streamů na HokejkaTV.

Český výběr, který se ukáže v Hodoníně, je plný hráček působících v zahraničních soutěžích. „Oslovil jsem všechny hráčky ze zahraničí, které jsem v předešlé sezoně tolik neviděl, aby přijely. Většina z nich na to kývla, za což jsme rádi,“ hlásí na úvod Petr Novák. „Některé holky si posunuly odlet do Ameriky nebo si odložily letenky,“ doplňuje.

Národní tým ve čtvrtek večer nejprve vyzve Rusky, pak ho čekají zápasy s Finskem a Ruskem. „Švédky jsme neviděli. S Ruskama jsme naposledy hráli v Dmitrově, kde jsme prohráli 1:3, ale nebyl to špatný zápas. Měli jsme více šancí. Snad jich teď proměníme více,“ doufá.

Revoluce v ženském hokeji! Startuje Euro Hockey Tour »

„Finky jsou třetí na žebříčku IIHF. Budou velmi dobře kondičně i technicky připravené, ale my hrajeme v domácím prostředí. Měli bychom toho využít,“ přeje si kouč českých hokejistek.

„Máme lepší sestavu než v předchozí sezoně, kdy s námi nebyly holky z Ameriky. Snad nás hráčky ze zámoří přesvědčí, že za oceánem hrají právem a budeme se moci rovnat s nejlepšími týmy,“ dodává.

Rozšíření olympijského turnaje: Velká šance pro Češky »

Na jihu Moravy se odehraje první turnaj nového projektu Euro Hockey Tour. Do dlouhodobé soutěže, která je obdobou tradičního mužského seriálu, se zapojí šest národních týmů – vedle české reprezentace to budou Finky, Švédky, Rusky, Němky a Švýcarky.

„Všichni od toho samozřejmě očekáváme něco nového a dobrého. Čekají nás střetnutí se nejlepšími týmy. Bude to hodně těžký start sezony, ale my jsme za něj rádi,“ pochvaluje si Novák.

České hokejistky čeká první ostrý zápas ve čtvrtek 23. srpna, kdy od 19 hodin změří síly s Ruskem. Utkání můžete sledovat živě prostřednictvím HokejkaTV.

Soupiska české ženské reprezentace pro turnaj v Hodoníně (23. – 25. srpna 2018):

Brankářky:
Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Litvínov).

Obránkyně:
Aneta Tejralová (Petrohrad, Rusko), Samantha Kolowratová (Vermont University, USA), Karolína Kovářová (SDE HF, Švédsko), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Zuzana Martinů (Žďár nad Sázavou), Karolína Kosinová (Slavia Praha), Anna Ziková (University of Maine, USA).

Útočnice:
Barbora Patočková (Slavia Praha), Alena Mills (Ufa, Rusko), Denisa Křížová (Boston Pride, USA), Klára Hymlárová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Martina Mašková (University of Regina, Kanada), Adéla Jůzková (SK Černošice), Aneta Lédlová (AIK Stockholm, Švédsko), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale, USA), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Tereza Vanišová a Vendula Přibylová (obě University of Maine, USA), Laura Lerchová (MODO, Švédsko), Veronika Lorencová (Klatovy).

Realizační tým

Manažer týmu: Martin Loukota.
Trenéři: Petr Novák.
Asistent trenéra: Petr Tejral.
Trenér brankářek: Vratislav Vajner.
Lékař: MUDr. Jan Frühauf.
Kondiční trenér: Marie Pellarová.
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová.
Hospodář: Petr Mlíkovský.

Program turnaje v Hodoníně

Čtvrtek 23. srpna:
15:30 Finsko – Švédsko » živý přenos
19:00 Rusko – Česko » živý přenos

Pátek 24. srpna:
15:30 Švédsko – Rusko » živý přenos
19:00 Česko – Finsko » živý přenos

Sobota 25. srpna:
15:30 Rusko – Finsko » živý přenos
19:00 Česko – Švédsko » živý přenos

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz