Hokej v číslech: Predikce zápasů 9. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Právě od nich se pak odvíjí predikce na celou základní část.

V pátek se v osmém kole základní části radovaly čtyři favorizované týmy ze šesti. Domácí prostředí a šance vyšší než 60 % nevyužil trápící se Litvínov, který prohrál s Plzní, Liberec zase neuspěl v Olomouci.

V důležitém souboji pak Kladno zvítězilo nad Zlínem, východočeské derby ovládl Hradec Králové, Sparta přetlačila Kometu a jistou výhru si na ledě Českých Budějovic připsala Mladá Boleslav.

Dnešní kolo

Dnes pokračuje ve sváteční den extraliga kompletním programem sedmi zápasů 9. kola. Jako největší favorité dne jdou do utkání týmy Pardubic a Sparty. Šance větší než 60 % pak má i Olomouc, kterou čeká Zlín. Poslední dvě porážky bude chtít jistě odčinit v domácím prostředí Třinec a zajímavé zápasy se  odehrají i v Mladé Boleslavi, Plzni nebo Brně.

Naše tipy

Litvínov (3,16)

Dnes jsou naše tipy směřovány ve všech případech na outsidery daného duelu. Litvínov se v posledních zápasech velmi trápil, přitom start ročníku měl velice solidní. Mladá Boleslav naopak poslední dva zápasy podala velice přesvědčivé výkony. Přesto je zde výhoda na straně hostů.

České Budějovice (2,84)

České Budějovice mají momentálně sérii tří proher. Kromě posledního zápasu s Mladou Boleslaví, ale prohrály dvakrát pouze o gól, se silným Dynamem navíc odehrály velmi vyrovnanou partii. Na ledě Komety by tak mohly s podobným výkonem uspět.

Vítkovice (3,88)

Sparta je zatím doma velice silná: prohrála pouze s Třincem. Kometa však v minulém utkání nebyla od vítězství vůbec daleko, o to samé by se mohly dnes pokusit Vítkovice. Favorit je v tomto utkání jasný, sázkové kanceláře i náš model věří mnohem víc Spartě. S kurzem 3,88, který je však v nabídce na výhru hostů, je zde poměrně solidní výhoda v porovnání s modelem.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezony vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz