Hokej v číslech: Mladá Boleslav vstoupila do extraligy pravou nohou

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Už v loňském ročníku patřila Mladá Boleslav k nejlepším týmům při hře 5 proti 5. Letos na to navázala a je ještě lepší. Na úvod Tipsport extraligy byla v této herní činnosti naprosto suverénní.

V tabulce má Mladá Boleslav čtyři odehrané zápasy, ze kterých vytěžila dvě výhry. Ve všech čtyřech utkáních ovšem své soupeře jednoznačně přehrála právě v počtu pěti hráčů na obou stranách. Srážely ji ale speciální týmy (s Karlovými Vary inkasovala hned třikrát v oslabení, proti Plzni pak jednou).

Pokud se však zaměříme čistě na hru 5 proti 5, Mladá Boleslav do extraligy vlétla opravdu ve velkém stylu. V prvním utkání proti Karlovým Varům měla hned 42 pokusů oproti pouhým 16 pokusům Energie. Přesto prohrála.

Proti Českým Budějovicím už herní převaha Bruslařů slavila úspěch, když zvítězili 5:2 a hned čtyři branky dali v pěti hráčích na obou stranách.

Téměř dvojnásobek střeleckých pokusů měli pak boleslavští i proti Plzni. Nejtěsnější utkání ve hře 5 na 5 sehrála s Mladou Boleslaví pražská Sparta, tam byl poměr pokusů 33:29 pro Bruslaře. Středočeši si v tomto utkání připsali výhru 4:2, přičemž všechny čtyři branky padly opět při stejném počtu hráčů.

Mladá Boleslav tak po čtyřech suverénních duelech vévodí extraligovým týmům ve všech důležitých kategoriích. Poměr střeleckých pokusů má Boleslav jako jediný tým přes 60 %, když si připsala o 75 střel více než soupeři.

Na špici je také v poměru pokusů ze slotu (57,5 %). Přes 55 % se dostaly zatím jen tři další týmy.

Za čtyři utkání Mladá Boleslav vstřelila jedenáct branek, když hned devět z nich bylo právě z prostoru slotu, a inkasovala pětkrát. Gólový poměr 68,8 % je taktéž nejlepší v lize, těsně následovaný Hradcem Králové, ale poté s velkým odstupem od ostatních týmů.

K úspěchu při hře 5 proti 5 Mladé Boleslavi pomáhá třetí nejlepší střelecká úspěšnost – proměnila 11,2 % svých střel. O své brankáře se však zatím tolik opřít nemůže, úspěšnost zákroků 90,6 % je po startu extraligy pátá nejhorší.

Mladá Boleslav každopádně nakročila do nového ročníku pravou nohou. Právě ukazatele střeleckých pokusů a šancí totiž hodně napovídají o budoucím úspěchu či neúspěchu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz