Hokej v číslech: Michal Birner nadále potvrzuje vysoké kvality

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Po odchodu několika opor (například Libora Hudáčka a Dominika Hrachoviny) se letos zatím Liberec trochu hledá. To ovšem neplatí o Michalu Birnerovi.

Ve 34 letech je jedním z nejzkušenějších borců v extralize, který i v letošním ročníku potvrzuje své kvality, když doposud patří mezi vůbec nejlepší hráče soutěže.

Pravda, Birner loni zažil životní ročník, když ve 41 zápasech nasbíral hned 61 bodů, a nevypadá to, že by se k takové produktivitě letos jakkoliv přiblížil, když momentálně má něco málo pod jeden bod na zápas.

Znamená to ale snad, že by se jeho výkony zhoršily? Nikoliv.

Nejen, že Birner je nejproduktivnějším hráčem Liberce, ať už ve všech situacích, nebo jen při hře pět proti pěti, a to i při přepočtu na 60 minut hry, ale zkušený útočník předvádí také vynikající výkony i směrem do defenzívy.

Všestranný útočník

Bílí Tygři v dosavadních 16 utkáních nasbírali 24 bodů, což jistě není nic, co by je těšilo. V Liberci jsou zvyklí na lepší výsledky za poslední roky.

Jak už ale bylo naznačeno, jestli se mohou na někoho i letos spoléhat, pak jsou to opravdu výkony Michala Birnera.

Jak můžete vidět na výše uvedené kartě, není žádný aspekt hry, ve kterém by Birner vykazoval podprůměrné či ještě horší hodnoty.

Odchovanec pražské Slavie předvádí vynikající výkony na obou stranách kluziště a v našem modelu je dokonce momentálně nejlepším defenzivním útočníkem extraligy při hře 5 proti 5.

Velký vliv na tom mají i střely ze slotu proti týmu: s Birnerem na ledě Liberec inkasuje pouhých 10,4 pokusů na branku ze slotu za 60 minut hry, což řadí Michala Birnera na třetí místo v rámci celé extraligy.

Birner je momentálně nejlepším defenzivním útočníkem extraligy.

Velmi dobře si pak vede i ve výstupech z obranné sezóny s pukem na hokejce nebo přihrávkou, když při přepočtu na 60 minut hry jich Birner zaznamená 8,3. Hned v 97,4 % z nich je pak úspěšný. To je famózní hodnota!

Celkově pak má 34letý útočník pozitivní vliv na své spoluhráče nejen v defenzívě, ale také i v ofenzívě.

Závěr

Byť Liberec už v několika utkáních v letošním ročníku nepotvrdil roli favorita, Michal Birner hraje i nadále vynikající hokej.

Pokud tedy Bílí Tygři chtějí najít důvody, proč jejich výsledky v poslední době nejsou takové, jaké by si přáli, hledat musí rozhodně jinde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz