Hokej o svátcích? Přejedli bychom se salátem, culí se Němec. Zapomněl slavit góly

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

29. prosince 2016, 19:23

Jan Šimek

23 zápasů. Tak dlouho čekal vítkovický útočník Erik Němec na první gól v letošním extraligovém ročníku. Dočkal se ve středu, kdy trefou v oslabení složil Karlovy Vary. Jeho euforie byla tak veliká, že málem uškrtil svého parťáka Lukáše Kucseru, na kterého radostí skočil. „To se ani nedá popsat. Málem jsem zapomněl, jak se slaví góly,“ směje se Erik Němec, který na rozhovor dorazil jako správný "bomber" ve vojenské helmě.

Byl to klíčový gól celého zápasu? „Dá se říct, že jo. Karlovy Vary to položilo. Nevěděl jsem, že to bude vítězná branka, ale doufal jsem, že ano,“ usmívá se Erik Němec, který měl ze své trefy ohromnou radost. „Už si to ani nepamatuji. Nedá se to popsat. Málem jsem zapomněl, jak se slaví góly,“ dodává.

Na první zásah v letošní sezoně čekal mladý vítkovický útočník dlouhých 23 zápasů. Začínal o sobě pochybovat? „Jo, trochu jo. Musím se přiznat, že jsem s tím bojoval. Je sice blbost začít nad sebou pochybovat, ale někde vzadu v hlavě to je,“ prozrazuje třiadvacetiletý borec.

Vymýšlel něco, jak svou nepříjemnou sérii zlomit?  „Ani ne. Jen jsem trénoval a pracoval. Nic jiného se ani dělat nedá. Celkově je pravda, že máme horší produktivitu než ostatní týmy. Naštěstí teď vyhráváme,“ raduje se Němec

Vítkovičtí bodovali osmkrát v řadě. Doma v Tipsport extralize vyhráli pětkrát za sebou. „Cítíme, že forma jde nahoru, ale zase nesmíme přehánět, ať z toho nejsme zbytečně nahoře. Musíme pracovat stále stejně,“ velí.

Vítkovice hnalo v duelu s Karlovými Vary dopředu skoro sedm tisíc diváků. „Musím říct, že mě to překvapilo. Chodí na nás nějak kolem čtyř a půl tisíc lidí a teď tolik. Snad je to i tím, že máme bodovou sérii a diváky to láká na hokej,“ doufá ostravský forvard.

Má smysl hrát hokej mezi svátky? „Jo. stejně nemáme, co dělat. Jinak bychom byli přejezeni salátu, tak to aspoň vypotíme,“ směje se Erik Němec.

Vůjtek je kliďas. Umí udělat pohodu, prozrazuje Kucsera

U důležité třetí trefy Ostravanů, která Energii definitivně srazila do kolen, byl také Lukáš Kucsera. Ten za brankou vybojoval puk pro svého spoluhráče Erika Němce, jenž si věděl rady. I díky jeho přínosu Vítkovice prodloužily sérii, ve které získaly minimálně bod, na osm zápasů.

Lukáši, byl to zlomový moment utkání?
„Asi jo. Byl to takový trochu uklidňující gól. Někomu za bránou jsem vypíchl puk, dotyčný dostal špatnou přihrávku. Já jsem puk předal Erikovi, který to dělovkou proměnil.“ (směje se)

Není to poprvé, kdy jste za brankou vybojoval puk a padl z toho gól. Je to vaše specialita?
„To nevím, ale snažíme se do toho jít aktivně i v oslabení. Nějak jsem si vyčíhal ideální moment. Kdyby byla přihrávka před branku čistá, nešel bych tam, ale viděl jsem, že s tím má obránce problémy.“ 

Osm zápasů v řadě jste bodovali, což se vám dlouho nestalo...
„Je to parádní! Nepamatuji si, kdy tady byla podobná série. Doufám a uděláme všechno pro to, abychom v ní dál pokračovali.“

Ovlivnila to i přítomnost pana Vůjtka na vaší střídačce?
„Má to na nás dobrý vliv. Je to zkušený, kvalitní kouč, který ví, jak nás vést.“

Jaký je? Jak byste jej charakterizoval?
„Je to kliďas, který umí v kabině udělat pohodu. Samozřejmě umí i zvýšit hlas, což je někdy potřeba. Vnucuje nám stejnou hru jako Kuba Petr. S Pavlem Trnkou spolu mají rozdělené role.“

Daří se vám, zvedá se i mužstvo. Prožíváte nyní nejlepší období v kariéře?
„Dá se to tak říct. Tým docela boduje a mi to tam sem tam taky spadne. Získávám nějaké body. Jen škoda zranění, kdy jsem na začátku sezony dva měsíce chyběl. O to větší hlad po hokeji jsem pak měl. Člověk do toho jde uvolněnější a s čistou hlavou.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz