Hodně kluků mělo příznaky, říká Štich o covidu. Fans před halou ho povzbudili

Foto: Jan Jindra, hcverva.cz

12. října 2020, 14:57

Ondřej Mach

Znovu a znovu. Hokejisté Litvínova se po další karanténě vrátili do zápasového programu Tipsport extraligy, na dalších čtrnáct dní si ale od ostrých utkání opět dají pauzu. A ani napotřetí se černožlutým nepodařilo bodovat, pražské Spartě podlehli 1:3.

„Chtěli jsme si to užít, protože si teď od zimáku na čtrnáct dní odpočineme. Nemůžeme ani trénovat, co na to říct. Chtěli jsme vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Uvidíme, jak to bude dál, jestli se opatření zmírní,“ přemítá obránce David Štich.

Na Vervě byla dlouhá pauza vidět. Proti Pražanům si příliš jasných šanci nevypracovala, hosté duel většinu času kontrolovali. O jedinou trefu chemiků se postaral Martin Hanzl, který bleskově snížil po úvodním gólu Michala Řepíka.

„Pauza udělá hodně. Je to hokej, hraje se na ledě, ne někde na kole nebo v posilovně. Když hráč vypadne jen na dva nebo tři dny, tak je to znát. My jsme vypadli na čtrnáct dní, pak na deset dní, teď znovu na čtrnáct dní,“ vypočítává Štich.

„Je to těžké, netrénovali jsme a byli jsme zavření doma. Hodně kluků to prodělalo s příznaky, takže ani nemohli trénovat.“

Severočeši se na led vrátili až v úterý. „Je to těžké, netrénovali jsme a byli zavření doma. Hodně kluků to prodělalo s příznaky, takže ani nemohli trénovat. Byli jsme na ledě pět šest dní, ale první tréninky byly takové, abychom to vůbec přežili,“ vysvětluje rodák z Plzně.

„My vlastně pořád jedeme a sem tam si jdeme zahrát hokej. Začínáme vždycky od nuly a člověk se s tím sžívá. Systémové věci jsou běh na dlouhou trať. Vždycky něco začneme, a pak to tak nějak skončí,“ pokračuje Štich.

Litvínov se tak po třech odehraných zápasech nachází na dně extraligové tabulky, v kolonce bodů pak svítí nula. „Nemůže to být naše výmluva, protože si tím prošla většina týmů v extralize i první lize,“ vrací se Štich ke karanténě.

„Musím poděkovat fanouškům, kteří před zápasem přišli před zimák a vyvolávali nás, protože nás to povzbudilo.“

Urostlý zadák využívá k domácímu tréninku například airbike. „Hodně jsem ho používal a vyhovovalo mi to. S mojí váhou nemůžu tolik běhat kvůli kolenu. Ale to není posilování, to je spíš takové udržování těla, abych se mohl vrátit zpátky,“ pokyvuje hlavou.

A co Štich říká na prázdné tribuny litvínovského zimáku? „Je to zvláštní, bylo tady úplné ticho. Musím poděkovat fanouškům, kteří před zápasem přišli před zimák a vyvolávali nás, protože nás to povzbudilo. Ale je to smutné, jako každý sport bez diváků,“ zakončuje.

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz