Hloupá ztráta Mory! Naše chyba, na smůlu se nehraje, ví Skrbek

Foto: hcdynamo.cz

21. listopadu 2015, 16:49

Martin Voltr

Sahali po třech bodech, nakonec mají jen jeden. Hokejisté Olomouce předváděli v Pardubicích 59 minut takticky velmi dobrý výkon, ještě během první třetiny otočili skóre a pak celkem pohodlně vedli 3:1. Jenže 38 sekund před koncem Dynamo srovnalo a nakonec vyhrálo na nájezdy. „Měli jsme být trochu aktivnější,“ řekl kapitán Hanáků Pavel Skrbek, který se do sestavy vrátil po zranění.

Jeho vynucená pauza by trvala měsíc, ale mezitím naskočil i do zápasu v Hradci Králové. Návrat ovšem uspěchal, tak si dal volno až do další cesty směr východní Čechy. A rozhodně pomohl, vždyť byl na ledě u všech tří branek svého týmu. „Hrálo se mi dobře. Aspoň dokud jsme vedli 3.1, tak to ještě pořád šlo. Za stavu 3:3 už to bylo horší,“ usmál se Skrbek hořce. „Určitě je to velká ztráta a chyba, že jsme takový zápas ztratili.“

Není divu, že olomoučtí hráči po zápase sklesle seděli v kabině. Měli totiž vyhrát. Pardubice ale ve 47. minutě snížily tečí Rolinka a v samotném závěru srovnaly zásluhou Gregorce. Tedy jen částečně, protože jeho střelu si bruslí srazil do branky Michal Vodný. „Šlo to vedle brány. Přitom jsme předváděli výkon, abychom vyhráli. Hráli jsme zodpovědně zezadu a dali jsme tři góly, což je docela dost. Bohužel jsme taky tři dostali a ten poslední byl dost smolný. Ale na to se nehraje,“ řekl kapitán.

Dynamo se odhodlalo ke hře bez brankáře, když chyběly dvě minuty. Do náporu se však nedostalo, Olomouc se bránila bez větších potíží, a navíc mohl Marek Laš trefit prázdnou klec. „Domácí byli aktivnější, víc bruslili. Ale to jenom díky tomu, že jsme bránili výsledek. Měli jsme puk párkrát na hokejce, možná kdybychom ho postrčili ještě o kousíček dál než jenom na tu červenou čáru... Ale to je zase jenom možná. Měli jsme být trochu aktivnější,“ smutnil Pavel Skrbek. I on byl u toho, když Pardubice z rychlého vpádu do pásma přece jenom srovnaly.

A pak rozhodly v nájezdech. „Dáme, nedáme, je to loterie. Ze začátku roku nám nájezdy vycházely, utrhli jsme z nich nějaké body. Teď to nevyšlo.“ Mora letos takhle porazila Boleslav a Kometu, nestačila na Litvínov. V pátek stačily dvě série, za Východočechy totiž skórovali Tomášek i Redenbach, zatímco Mikúš s Kafkou neproměnili.

Právě junior David Tomášek byl jasným hrdinou Dynama. Kromě rozhodujícího nájezdu se blýskl i lahůdkovým prvním gólem, kdy vystřihl sólo přes dvě pásma. Navíc tím využil přesilovku, kterou předtím sám vybojoval. Tomáš Vošvrda byl na něj krátký, a to po zápase přiznal, že ho do té doby vůbec neznal.

 „Já znám akorát Sejčka, Časyho a Rolinka. Jinak nikoho,“ reagoval Skrbek. Na druhou stranu, i Olomouc má v základní sestavě borce ročníku 1996. Alex Rašner si svou pozici vypracoval částečně i díky Skrbkově absenci a svými výkony si zatím hlasitě říká o nominaci na juniorský šampionát. „Výborně bruslí. Viděl jsem jen domácí zápasy, kde hrál velice dobře, na to, že mu je devatenáct. Ale je to víc otázka na trenéry,“ pokývl závěrem Pavel Skrbek.

Sestřih utkání Pardubice – Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz