Hlava lituje zahozených šancí, Filip oslavuje alespoň premiérovou trefu

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

27. září 2021, 10:05

Michal Luxa

Osmé kolo Tipsport extraligy nabídlo v chomutovském azylu další souboj kladenských Rytířů, kteří v prodloužení přehráli Zlín. V duelu si premiérovou extraligovou trefu připsal mladičký Matyáš Filip, jenž v oslabení ujel obraně a následně vymíchal Libora Kašíka. Na křídle první formace Středočechů opět figuroval Nicolas Hlava, jenž byl hodně vidět, ale do statistik se zapsal až asistencí u rozhodující trefy.

Do dalšího střetnutí lépe vstoupili Kladenští, kteří diktovali tempo hry a v závěru první části otevřeli skóre zápasu, když se z trestného střílení nemýlil Jakub Strnad. Po čtyřiceti minutách už bylo vedení Rytířů dvoubrankové.

Jenomže Středočeši nezachytili nástup do poslední periody a Beranům se povedlo vyrovnat. „Už druhá třetina byla od nás špatná, vlastně jako každý dosavadní zápas. Říkáme si to pořád, ale nic se nemění. Stejnou hru jsme pak přenesli i do třetí třetiny a Zlín bohužel vyrovnal. Alespoň že máme dva body,“ litoval Matyáš Filip.

Dvacetiletý útočník se v Tipsport extralize poprvé zapsal do kolonky střelců. Odchovanec Jindřichova Hradce si v oslabení najel za obranu Zlína a uháněl sám na brankáře. Pokus mladé pušky pak zamířil přesně mezi Kašíkovy betony.

„Už druhá třetina byla od nás špatná, vlastně jako každý dosavadní zápas.“

„Je to neskutečný! Stalo se to ještě v oslabení a za stavu 1:0, kdy jsme další gól potřebovali. Naštěstí mi to tam padlo, za což jsem neskutečně vděčný,“ popisoval spokojeně. „Měl jsem v hlavě hlavně to, abych nic nevymýšlel. Prostě jsem zakončil jako vždycky a vyšlo to,“ vysvětloval ještě dvacetiletý centr.

Po premiérové trefě skočil na led Nicolas Hlava, který se vydal k sudím, aby kotouč přivezl na kladenskou střídačku.

„Věděl jsem hned, že mu pro puk pojedu. Mates si to zaslouží, protože maká a je šikovný. Jeho gól byl nádherný! V oslabení jim ujel, navíc vymíchal gólmana a pěkně puk zasunul,“ popisoval situaci po druhé kladenské trefě Hlava.

Sestřih utkání

„Teď mu snad trochu stoupne sebevědomí, což bude pro něj jenom dobře. Moc mu blahopřeji,“ vychvaloval mladého spoluhráče ještě.

Rytířům začíná chomutovské prostředí svědčit, vždyť poslední tři zápasy zvítězili a zapsali do tabulky všech sedm bodů. Ovšem poprvé hostili v ROCKNET ARÉNĚ soupeře, kteří nepřijel diktovat tempo hry, ale soustředil se spíše na bránění. Taktika Zlínu vyšla, jelikož ze severu Čech odvezl alespoň bod. „

Pro diváky to bylo asi nekoukatelné, protože se nehrál žádný krásný hokej. Bylo to dost uplácané a ubojované. Bohužel jsme bod ztratili úplně zbytečně. Oni ve třetí třetině vystřelili třikrát na bránu a z toho dali dva góly,“ kroutil nechápavě hlavou.

„Pořád si opakujeme, že z jednoduchých věcí nesmíme dělat chyby a pořád je děláme. Dokud tohle nepochopíme, budeme hrát neustále takhle nervní zápasy až do konce,“ krčil rameny sedmadvacetiletý útočník.

Minutu a půl před koncem mohla kladenská sedmasedmdesátka rozhodnout ještě v normální hrací době. Tomáš Plekanec od mantinelu naservíroval kotouč před branku a Hlava minul jen těsně pravou tyčku.

„Pořád si opakujeme, že z jednoduchých věcí nesmíme dělat chyby a pořád je děláme.“

„To je další věc, protože máme spousty tutových šancí a nedáváme góly. Musíme se na to zaměřit, potřebujeme chodit do brány a víc střílet, aby se štěstí znovu k nám přiklonilo. Pokud budeme vše dělat tak, jak máme, budeme úspěšní a přinese nám to ovoce,“ burcoval chomutovský odchovanec.

Souboj dokráčel do prodloužení, v němž Rytíři hráli přesilovou hru, ovšem nedokázali ji využít. Jenže chvíli po ní se do brankoviště dral právě Nicolas Hlava, který na dvakrát nepřekonal střídajícího Hufa. Ale z druhé vlny situaci zavřel Kyle Wood, jenž přisoudil bonusový bod na stranu Středočechům.

„Jeli jsme dva na jednoho, chtěl jsem nahrávat, ale bek si šikovně lehl. Takže jsem střílel a dvakrát jsem do toho pak plácnul, ale gólman mi to pochytal. Naštěstí přijel náš asi šestimetrový obránce, který dal gól,“ popisoval rozhodující moment zápasu.

V příštím utkání přivítají Kladenští Olomouc, která by mohla hrát podobným způsobem jako Zlín. Souboru kolem Tomáše Plekance potřebuje znovu bodovat, aby se ocitl v klidnějších vodách tabulky.

„Olomouc je vždy nepříjemným soupeřem. Teď navíc mají ještě hráče z NHL (David Krejčí pozn. red.), kterého sledují asi všichni. Snad se přijdou podívat lidé a bude to zajímavé. Myslím, že nehrají vůbec špatně, ale my se připravíme a budeme chtít vyhrát,“ uzavřel.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz