Havířov hlásí návrat klíčového beka: opět mu pomůže Rašner

Foto: Martin Antalec, hc-havirov.cz

26. srpna 2019, 15:03

Marek Hedbávný

Olomoucký obránce Alex Rašner se od pondělí připravuje s prvoligovým Havířovem, kde strávil už závěr uplynulé – a týmově velmi povedené – sezony.

„Alex je nyní je v širším kádru Olomouce. I když je mu teprve 23 let, má už hodně zkušeností, které pomůžou našim mladým obráncům v rozvoji," těší se z Rašnerova návratu manažer Patrik Rimmel.

A opravdu: Rašner toho v kariéře zažil jako málokterý jeho vrstevník. Za Olomouc poprvé nastoupil už v šestnácti letech, s mládežnickými reprezentacemi se pak zúčastnil MS do 18 i 20 let.

Kariéru mu bohužel už od juniorského věku komplikovala zranění, i proto se v extralize dosud natrvalo neusadil. I tak v nejvyšší soutěži zapsal přes 100 startů: v Olomouci a v Chomutově.

„I když je mu teprve 23 let, má už hodně zkušeností."

Uplynulý ročník začal v Prostějově (26 utkání, 0+9) a před Vánocemi se přesunul do Havířova. V AZetu se okamžitě zařadil mezi opory a pomohl mu k parádnímu šestému místu.

Všestranný bek získal na hostování v Havířově během 29 zápasů solidních 12 bodů (2+10) a měl skvělou hodnotu ve statistice +/- (+14). I podle analytických statistik patřil při hře v pěti proti pěti k nejužitečnějším obráncům Chance ligy.

Nyní společně s Jakubem Mataiem, Davidem Chrobočkem, Ľubomírem Malinou a Ondřejem Kachyňou vytvoří solidní základ havířovské obrany.

Soupiska AZ RESIDOMO Havířov

Brankáři: Aleš Stezka, Jiří Matoušek, Marek Štipčák.

Obránci: Jakub Matai, David Chroboček, Jaroslav Mrowiec, Vojtěch Ševěček, David Zdeněk, Ľubomír Malina, Martin Nepokoj, Dominik Ficek, Ondřej Kachyňa, Alex Rašner.

Útočníci: Jan Maruna, Filip Seman, Radek Veselý, Radek Pořízek, Lukáš Bednář, Jakub Kotala, Dominik Pawliczek, Dominik Cihlář, Lukáš Juhász, Jan Bambula, Jan Dvořák, Petr Fridrich, Lukáš Žiak.

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

Změny v kádru

Příchody: Aleš Stezka (G, Ústí n/L), Ľubomír Malina (O, Přerov), Ondřej Kachyňa (O, České Budějovice), Martin Nepokoj (O, Havlíčkův Brod), Dominik Ficek (O, Kopřivnice), Jan Dvořák (Ú, Utah, WSHL), Petr Fridrich (Ú, jun. Vítkovice), Lukáš Žiak (Ú, Liptovský Mikuláš).

Odchody: Ondřej Bláha (G, Vsetín), Antonín Bořuta (O, Znojmo), Jakub Dudek (O, konec kariéry), Robin Staněk (O, Jihlava), Branislav Rehuš (Ú, Vsetín), Tomáš Gřeš (Ú, Poruba) , Ondřej Procházka (Ú, Ústí n/L), Marek Haas (Ú, konec kariéry), Rok Macuh (Ú, Tábor), Daniel Kurovský (Ú, Vítkovice).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz