Hanzlovu kličku už jsem párkrát viděl, smál se litvínovský Nor Sörvik

Foto: eliteprospects.com

11. května 2017, 9:17

František Suchan

(PAŘÍŽ, od našeho zpravodaje) Na šampionátu, svém čtvrtém, zatím neodehrál ani minutu. Stejně na něj ale před dnešním zápasem národního týmu s Norskem přijde řeč. Obránce soupeře Daniel Sörvik totiž strávil uplynulou sezonu v Litvínově a bude tam i pokračovat. Pokud se tedy dostane na led, rozdá si to i s klubovým spoluhráčem Robinem Hanzlem…

Jak svoji prozatím nevděčnou roli na pařížském mistrovství nesete?
Nedá se nic dělat. Jako sedmý obránce jsem tu momentálně od toho, abych další kluky jistil. Snažím se na střídačce být pozitivní a doufat, že dostanu pár minut k tomu, abych se ukázal, abych předvedl, co umím. Je to o trpělivosti.

Těšit se na zápas proti Česku asi tedy není takové, když nevíte, jestli nastoupíte, že?
Jistě, chtěl bych hlavně hrát. Spoustu z kluků ve vašem týmu znám, nastupuju proti nim v lize, a zvlášť s Robinem by to byl zajímavý souboj. Češi mají skvělý tým, rád bych se proti nim objevil na ledě. Uvidíme, jestli to klapne.

S českým mužstvem bydlíte na stejném hotelu. Měli jste šanci se s Robinem Hanzlem potkat?
Jasně, viděli jsme se. Poslal jsem mu i zprávu po tom, co rozhodl nájezdy s Finskem. Psal jsem, že jsem od něj tuhle kličku párkrát viděl… On je jeden z nejšikovnějších hráčů, co jsem kdy poznal, bez přehánění. Byl jsem si jistý, co za fintu vytáhne. Tahle většinou funguje.

Co jste si vzal ze svého prvního roku v Litvínově?
Naučil jsem se hodně. Česka liga mě baví, je rychlá a podle mě sedí ideálně mému stylu hry. Týmy hodně využívají obránce i k útočné hře, což mi vyhovuje. Za rok v Litvínově jsem se stal lepším hokejistou. Věřím, že se budu dál zlepšovat i v další sezoně.

Pomáhá vám Jiří Šlégr, jeden z nejlepších obránců české historie?
Jistě. Je to skvělý chlap a dal mi pár užitečných tipů. Nestydí se říct vám, kdy hrajete špatně, ale stejně tak umí pochválit. Hodně pomáhá všem litvínovským bekům.

Jak se vám v Litvínově líbí z životního pohledu?
Je fakt, že to je menší město, ale lidi jsou tam přátelští, chovají se ke mně hezky a pomáhají mi se vším, co potřebuju. Líbí se mi tam. Navíc mám auto, takže můžu vyrazit někam po okolí, do Prahy je to jen hodina. Já jsem ale spíš typ, který si velkoměsta neužije, dávám přednost právě těm klidnějším místům.

Měl jsem na mysli hlavně to, jak člověk z Norska, kde je čistá příroda, snáší pohled na chemičku.
Jo, to je rozdíl, to samozřejmě. Ale nevidím v tom problém. Jsem tam kvůli práci a dokud se ke mně budou lidi chovat tak, jako dosud, bude se mi tam líbit.

Na šampionátu se držíte mezi týmy, které mohou pomýšlet na čtvrtfinále. Kudy tam podle vás vede cesta?
Stačí posbírat ještě pár bodů, šanci máme. Čtvrtfinále je od začátku naším cílem, dáme do toho všechno.

Porazit Čechy by vám v tabulce hodně pomohlo. Ještě si vzpomenete, že jste to v roce 2010 zvládli, přestože měli v týmu Jaromíra Jágra?
Jistě. Pokaždé, když porazíme velkou hokejovou zemi, je to událost, lidé si to nějakou dobu pamatují. Ukazuje to, že to možné je. I tady nás čeká hodně těžký zápas, Češi jsou šikovní a rychlí, ale když se budeme držet své hry, zůstaneme disciplinovaní a pečliví směrem do obrany, pak nám možná vyjde pár akcí, vybojujeme si pár přesilovek a budeme mít šanci uspět.

Po patnácti letech tuto sezonu poprvé nevede norský tým trenér Roy Johansen. Jaká to je změna?
Je to jiné, když na střídačce stojí nový kouč, to je fakt. Všechny nás to ale víc motivuje, protože se mu každý chce předvést. Pár věcí se změnilo, ale na druhou stranu, spousta lidí okolo týmu zůstala stejná, takže kompletní změna se taky nekonala. Pro všechny z nás je to novinka, ale zajímavá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz