Hanzlík má stopku, Poulíček musí platit. Tři hráči vyvázli bez trestu

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

1. října 2018, 19:35

Adam Bagar

Šéf extraligové disciplinárky Viktor Ujčík se zabýval pěticí podnětů. Zatímco David Němeček, Petr Jelínek a Luboš Horký vyvázli bez trestu, Jan Hanzlík dostal stopku a Patrik Poulíček finanční pokutu.

Zákrok Jana Hanzlíka na Jakuba Valského

Jan Hanzlík v derby inkasoval menší trest za krosček, jeho zákrok byl řešen až na základě podnětu libereckého klubu. Za intenzivní úder holí do citlivé oblasti ledvin dostal boleslavský kapitán stopku na jedno utkání, Ujčík přihlédl k tomu, že nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán a že Jakub Valský neutrpěl žádné zranění.

Zákrok Davida Němečka na Jaroslava Vlacha

Zákrok Davida Němečka na Jaroslava Vlacha už Ujčík řešil na základě zápisu o utkání, kdy byl boleslavskému bekovi uložen rozhodčími trest na pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Hráč se však před zákrokem neodrazil a nevedl ho ani ve vysoké nájezdové rychlosti, i proto bylo disciplinární řízení zastaveno.

Zákrok Petra Jelínka na Ondřeje Najmana

Po zápase Liberce s Mladou Boleslaví si stěžovali také hosté, konkrétně na zákrok domácího útočníka Petra Jelínka na Ondřeje Najmana. Podle Ujčíka šlo o důrazný atak, nicméně nemá za to, že by Jelínek mířil na oblast hlavy a krku protihráče. Bývalý výborný hokejista se neztotožnil s názory navrhovatele a disciplinární řízení zastavil.

Jednání Patrika Poulíčka

Pardubický útočník Patrik Poulíček inkasoval v zápase s Brnem menší trest za nafilmovaný pád nebo přehrávání, když zneužil předcházejícího kontaktu s holí Lukáše Kašpara k tomu, aby se teatrálním způsobem pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích Hodka a Úlehly. Za to inkasoval pokutu ve výši deseti procent ze základní měsíční odměny.

Jednání Luboše Horkého

Jednání útočníka Komety Luboše Horkého bylo Viktorem Ujčíkem řešeno na základě podnětu třineckého klubu. Domácí hráč upadl v prostoru za brankou při tzv. „bogně“ podél hrazení, kdy se mu jeho pohyb snažil ztížit obranným zákrokem Milan Doudera. Ujčík neshledal žádné prvky teatrálnosti, proto disciplinární řízení zastavil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz