Hájek po pěti letech v Kometě: Extraligu jsem podcenil. Co řekl o "vězení"?

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

14. listopadu 2020, 8:05

Daniel Kinc

Nejdříve to vypadalo, že se obránce Libor Hájek objeví v dresu Komety už začátkem října. Pak měl podle všeho namířeno do Olomouce, hovořilo se o zájmu Vítkovic, ale nakonec po všech spekulacích skutečně nastoupil za Brno, v jehož barvách zažil obnovenou extraligovou premiéru po pěti letech.

Odchovanec klubu se proti Mladé Boleslavi blýskl dvěma gólovými nahrávkami a pomohl modrobílým k první tříbodové výhře nového ročníku TELH. „Snažil jsem se pomoci, jak nejlépe to šlo, a ty dvě asistence jsou jen plus,“ září po utkání dvaadvacetiletý obránce New Yorku Rangers.

Jak jste se cítil na ledě při obnovené extraligové premiéře?
Cítil jsem se každou třetinu lépe a lépe. Musím se přiznat, že jsem to trochu podcenil. Musím říct, že extraliga je vysoce kvalitní, a to mě těší. Jsem rád, že si vůbec můžu zahrát, a připravit se na sezonu v NHL.

Z docela jednoznačného zápasu bylo nakonec drama.
Trochu jsme povolili, ale takový je hokej. Hlavní je, že jsme udrželi vedení, a vyhráli.

S Boleslaví se Kometa utkala podruhé během tří dnů. Měl jste soupeře nastudovaného? Viděl jste středeční zápas?
Díval jsem se na dvě třetiny, ale nijak extra v tom neumím spatra číst, abych si to naplánoval dopředu (usmívá se).

Pomohou do dalších zápasů dvě asistence, které jste zapsal do statistik?
Určitě. Snažil jsem se pomoci, jak nejlépe to šlo, a ty dvě asistence jsou jen plus. Jsem za to moc rád. 

Jak se vám hrál v Brně bez fanoušků před prázdnými tribunami?
Hodně mi chyběli, protože vím, jak jsou zde úžasní. Když jsem se vracel do Česka, těšil jsem se na to, ale pak jsem se dozvěděl, že tu nikdo nebude. Je to škoda, snad to brzy vyjde.

„Musím říct, že extraliga je vysoce kvalitní. Trochu jsem to podcenil.“

Kolik jste stihl s Kometou tréninků, než jste byl připraven definitivně nastoupit?
Měl jsem asi šest tréninků s Kometou, s každým dalším jsem se cítil lépe a dostával jsem se do toho. Všichni trenéři se mi krásně věnovali, za což jsem jim vděčný.

Za Kometu jste měl nastoupit už dříve. Pak se mluvilo o tom, že jdete do Olomouce, ale nakonec hrajete opravdu za svůj mateřský klub. Můžete popsat, o co přesně šlo?
Omlouvám se, asi to moc nechci komentovat. 

Je vaše smlouva s Kometou ohraničena nějakým deadlinem?
Uvidí se, jak se rozhodnou v Americe, a kdy nás povolají. Podle toho se to bude dál řešit. 

Nezávidí vám spoluhráč z Rangers Filip Chytil, že vy hrajete, a on (zatím) ne?
Jsem s ním v kontaktu a myslím si, že nezávidí. Má výborné trénování v Praze a vždycky je parádně připraven. Umí to. Místo v týmu má jisté, takže ví, co dělá dobře. 

„Říkal jsem tomu pětihvězdičkové vězení. Nebylo to vůbec špatné.“

Jak jste se vůbec připravoval během léta a září?
Trénoval jsem hlavně na suchu, v Ostravě s Radimem Poláškem. Trénuji s ním už druhým rokem, parádně mi sedí. I teď na dálku konzultujeme tréninky na suchu. Na led jsem se moc nedostával a jakmile se to uzavřelo, tak už vůbec. Jsem rád, že teď můžu být na ledě s Kometou. 

V létě jste byl s Rangers v Torontu během play off, ačkoliv jste se do hry nedostal a vypadli jste už po třech zápasech. Jak jste vnímal bublinu, v níž jste museli povinně být?
Já jsem tomu říkal pětihvězdičkové vězení na hotelu, nebylo to vůbec špatné (směje se). Na druhou stranu to ale bylo divné, člověk byl sám na pokoji. Nikam jsme nesměli a všechno kolem hotelu bylo ohraničené. Zápasy bez diváků byly také divné, ale bylo to play off NHL, takže jsem byl rád, že jsem tam vůbec byl.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz