Guman posílil Porubu, u Orlů končí i Braes. Kde se rozchytá Nechvátal?

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

13. listopadu 2018, 12:44

Adam Bagar

Znojemské vedení pokračuje v avizovaných změnách. Ale ty nakonec díky zlepšeným výkonům Orlů v posledních zápasech nejsou tak drastické, jak se asi čekalo.

Po kanadském obránci Patricku McEachenovi opustili Znojmo jen Cameron Braes a Tomáš Guman. „S Braesem jsme se dohodli na ukončení angažmá. O Gumana hodně stála Poruba, vyšli jsme mu vstříc a uvolnili ho,“ uvedl sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Sedmadvacetiletý Kanaďan Braes zapsal v 16 zápasech pouhých pět bodů za tři branky a dvě nahrávky. O šest let mladší Guman, jenž nasbíral o trefu víc, kývl na nabídku z Chance ligy a posílil Porubu. Za ostravský tým nastoupil už při porážce 2:3 s Frýdkem-Místkem.

„Patrik Nechvátal se vrací po delším zranění do hry a chybí mu zápasové vytížení. Snažíme se mu proto najít vhodnou příležitost.“

„Hrál ve Švýcarsku, Švédsku a naposledy za Znojmo v EBEL. Zkušenosti má i s první ligou, kterou hrál za České Budějovice. Věřím, že pomůže naší ofenzivě,“ řekl porubský generální manažer Pavel Hinner na adresu někdejšího mládežnického reprezentanta.

Ale zpět k Orlům, kteří už mají k dispozici brankáře Patrika Nechvátala. „Vrací se po delším zranění do hry a chybí mu zápasové vytížení. Snažíme se mu proto najít vhodnou příležitost,“ prozradil Dočekal. Zamíří znojemský gólman na hostování do Chance ligy?

Orli před pauzou zářili, naváží na výkony proti trápícímu se Villachu?

Znojemskou jedničkou je teď Fin Teemu Lassila, který chytá výborně a výrazně se podepsal pod vzestup Orlů. Ti před přestávkou zdolali Dornbirn 4:1, ve Vídni vyhráli dokonce 9:3 a ze dna se rázem vyhoupli na desátou příčku tabulky mezinárodní EBEL.

Potvrdit poslední výsledky mohou už v úterním domácím zápase s trápícím se Villachem, jenž už osm utkání čeká na vítězství. Duel startuje v 18:30. Znojmo se v něm musí obejít bez svého nejlepšího střelce Petra Mrázka, který si na tréninku přivodil zranění.

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz