Gula sahal po hattricku! To už by bylo asi moc, směje se obránce Vervy

Foto: hokej-litvinov.cz

Utkání zvedajícího se Litvínova a trápícími se Pardubicemi dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí, kteří se tak mohli radovat z vítězství 3:2. Hned o dvě branky Litvínova se postaral obránce Jiří Gula, pro kterého to byl první dvougólový večer v extralize! A to nebylo všechno, důrazný sahal po hattricku. I když nakonec marně.

V utkání jste byl zaslouženě zvolen hvězdou utkání. V poslední minutě jste měl šanci. Vydechl jste, zavřel oči a vypálil. Ty předchozí góly jste viděl, nebo také střílel naslepo?
"Dva góly před tím jsem viděl. Ten první jsem měl hodně místa a pálil jsem tam, kam jsem chtěl. U toho druhého bylo málo místa, tak jsem se snažil vystřelit co možná nejvíce po ledě, aby to měl gólman těžké, musel vyrážet a my mohli jít na dorážku."

Který z těch dvou gólů byl pro vás těžší, aby skončil v brance?
"Řekl bych, že ten druhý. Stálo přede mnou docela dost těl, takže jsem měl za úkol je propálit. Doufal jsem, že to projde a naštěstí to vyšlo."

Ve třetí třetině jste měl možnost zkompletovat hattrick. Kolik chybělo?
"Já jsem jenom slyšel, jak zazvonila tyč, škoda, že se kotouč neodrazil od konstrukce do brány. Hlavní ale je, že máme dva body."

Tyč zazvonila po vaší střele z půlky hřiště! Škoda, že?
"Bylo by nádherné, kdyby to tam spadlo. Byl by to pro mě asi nejhezčí večer za posledních pár let. Já jsem ale rád i za ty dva góly, především pak za dva získané body. Bereme je!"

Byla to střela, nebo nahození?
"Spíš jsem to na brankáře nahazoval, určitě jsem si nemyslel, že by z toho mohla být branka. On toho asi moc neviděl, proto puk došel až na tyč. I já sám jsem byl překvapený, že kotouč nechytil do lapačky."

Dva body tedy určitě berete?
"Jo, to je jasný. Jsem rád, že jsme dokázali otočit utkání za nepříznivého stavu a v základní hrací době urvali alespoň ten bod. Mohli jsme mít tři, měli jsme několik šancí, chodili dobře do brány, ale nebylo nám přáno."

Jak se projevily dva získané body na náladě v litvínovské kabině?
"Už se lepšíme, nebo alespoň se mi to zdá. Dvakrát jsme předtím dokázali vyhrát a s Pardubicemi se nám to podařilo znovu. Škoda, že nám tam nespadl ještě ten třetí gól, mohlo být ještě o něco veseleji"

V posledních utkáních jste živější, než třeba před měsícem.

"Jo, to určitě. Naše obrana šla hodně na horu, nedostáváme mnoho gólů. Bohužel na druhou stranu jich ani moc nedáme, tak je to padesát na padesát. Je to škoda, protože bylo několik utkání o gól. Když dáme jeden či dva góly za zápas, tak těžko můžeme pomýšlet na nějaký větší bodový zisk."

Hrál jste ve velké pohodě, netroufal jste si třeba i na nájezd?
"Ono se to řekne, hrál jsem v pohodě, ale…(směje se). Máme v týmu daleko šikovnější hráče na nájezdy, kteří si na to hodně věří. Máme navíc bod z nájezdů, který se může hodit, takže experimentovat jsme se nechystali."

Sestřih utkání Litvínov - Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz