<

Gríger s Rachůnkem srazili bývalý klub. Specifický zápas, shodují se

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Velmi mimořádný nádech měl pro dva Bílé Tygry první přípravný zápas a zároveň utkání druhého kola Generali Česká Cupu. Dávid Gríger (na fotce) s Tomášem Rachůnkem se totiž poprvé od svého přestupu do Liberce představili na ledě Karlových Varů.

Ještě před koncem minulého ročníku oznámila karlovarská Energie, že po sezoně se rozloučí s dvojicí důležitých útočníků – Dávidem Grígerem a Tomášem Rachůnkem. Oba patřili na západě Čech k výrazným postavám, vloni o sobě dali vědět jako členové první úderné formace Energie.

Teď se do lázeňského města vrátili v trochu jiné roli. „Bylo to zajímavé, ještě před pár měsíci jsme tu hráli. Samozřejmě to byl speciální zápas. Těšil jsem se na něj, že zase uvidím kluky. Bylo to takové specifické, byl jsem tu dlouho,“ přiznává Rachůnek.

Rachůnek strávil v dresu západočeského klubu pět sezon, jeho slovenský parťák pak v organizaci působil ještě o dvě sezony déle, když v Karlových Varech okusil i mládežnickou MHL. Pro Grígera jde navíc první extraligové působení mimo Energii.

„Budu opakovat po Rachnovi. I pro mě to bylo strašně specifické, působil jsem tu navíc ještě o dva roky déle, už od dob mládežnické MHL. Všechny mladší kluky znám a určitě to bylo specifické, také jsem se na ten zápas těšil. Bylo to něco jiné, osobně jsem to ještě nikdy nezažil, abych takto hrál proti svému bývalému týmu,“ líčí popradský rodák.

Oba útočníci proti svým bývalým spoluhráčům zazářili. Rachůnek zaznamenal dvě asistence včetně nahrávky na vítěznou branku v prodloužení, kterou měl na svědomí právě Dávid Gríger.

„Samozřejmě jsem měl radost, protože jsme urvali ten druhý bod. A byl tam taková úleva, že už je to za námi a dotáhli jsme to do zdárného konce. I když je to příprava,“ popisuje pocity po rozhodující trefě pětadvacetiletý Slovák.

Etapa v Energii je nicméně minulostí, šikovní forvardi jsou hlavami už pouze na severu Čech. „Už jsme se tu zabydleli. Kabina nás přijala super, je tady výborná parta kluků, fakt to šlape,“ pochvaluje si Rachůnek.

Ačkoliv v Karlových Varech nastupovali dlouho, kabinu si při prvním návratu nespletli. „To ne," směje se Gríger. „Byli jsme tu sice nějakou dobu, ale už je to za námi. Už jsme v Liberci a s Rachnou se soustředíme na to, abychom podávali co nejlepší výkony a byli Liberci platní.“

Většinou patří k takovým zápasům i vzájemné hecování, avšak tentokrát tomu tak nebylo. „S kluky jsme to nehrotili, ani jsme si nepsali a nechali jsme to až na zápas,“ prozrazuje Gríger.

„Nějaké úsměvy a tak podobně, to tam bylo. Byl to první zápas, každý bojoval i sám se sebou, takže na to nebyl moc čas,“ dodává Rachůnek.

Na návrat dvou oblíbenců karlovarského publika však dorazilo do KV Areny kvůli koronavirovým opatřením jen 738 diváků. „Je to fakt divné, když jsou úplně prázdné tribuny. Myslím si ale, že přišlo dost lidí, člověk to pak během zápasu ani neřeší a nesoustředí se na to. Po závěrečném hvizdu si to člověk nějak uvědomí, ale myslím, že i tak vytvořili super kulisu. Byl to super zápas,“ zůstává pozitivní Gríger.

Foto: hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz