Góly TELH: Vlasákova koupel, Račukova paráda či rychlík Hanzl

Foto: hc-slavia.cz

16. dubna 2015, 19:13

Ladislav Vácha

Oku lahodící kombinace, vybroušené kličky a odvážné kousky při zakončení. Tak se rodily nejhezčí góly Tipsport extraligy! Určitě se podívejte na bleskovou střelu Davida Květoně po špičkovém Tomanovu přiťuknutí, bekhendovou střelu Marka Račuka zády k bráně, úchvatný blafák Radima Kucharczyka, příkladné matení tělem Tomáše Vlasáka a neskutečnou pohotovost Robina Hanzla.

Květoň zužitkoval Tomanovu zadovku (CHM – CEB 7:1)

Prohrávat v důležitém utkání na vlastním ledě už od 2. minuty? Pro Chomutov žádný problém! Piráti předvedli proti Českým Budějovicím famózní obrat a brzy upravili po nádherné akci už na 3:1. Milan Toman sice na přihrávku před brankoviště nedosáhl, ale pro puk okamžitě dojel k zadnímu mantinelu a hrací předmět naservíroval skvostnou zadovkou mezi kruhy. Do ideálního palebného prostoru si vybruslil David Květoň a svižnou ranou z voleje skóroval k pravé Gábově tyčce.

Račuk se blýskl bekhendovou parádou (CHM – CEB 7:1)

Rozjetí Severočeši už žádné drama nedopustili a luxusním čtvrtým gólem definitivně zlomili odpor Motoru. Brankář David Gába rozehrál podél zadního hrazení do rohu pásma, kde však našel jen hůl Martina Šagáta. Od něj se kus černé gumy přesunul k Romanu Chloubovi, jenž zamíchal s pukem na holi a hezky přihrál před brankoviště Marku Račukovi. Chomutovský mladík měl sice za sebou protihráče, ale i zády k bráně si poradil neuvěřitelným způsobem. Bekhendem spíše jen postrčil hrací předmět a Gábu překvapivým projektilem po ledě dokonale zaskočil.

Kucharczyk vystřihl krásný blafák (SLA – OLO 3:2sn)

Nesmírně důležitou bitvu hostil Eden, kde Olomouc inkasovala už v úvodní dvacetiminutovce. Na začátku prostředního dějství ale nečekaně získala puk a dočkala se kýženého vyrovnání. Slávistický obránce Juraj Valach poslal v obranném pásmu své vyhození na modrou čáru jen k Janu Knotkovi, který okamžitým pasem vyslal do samostatného úniku Radima Kucharczyka. Pětatřicetiletý mazák potvrdil výbornou střeleckou formu z posledních utkání, když si přehodil černou pryž na bekhend a mezi Furchovými betony ji propasíroval do sítě. Bravurní klička!

Vlasák dokonale vykoupal Vošvrdu (SLA – OLO 3:2sn)

Tak tomu se říká vzorné klamání tělem! Napínavý souboj mezi Slavií a Olomoucí dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž se stal jediným úspěšným exekutorem Tomáš Vlasák a vystřelil tak sešívaným bonusový bod. Na bránu se vydal z levé strany, rameny několikrát naznačil střelu a z bezprostřední blízkosti napasoval kotouč nad levý beton bezmocného brankáře Vošvrdy.

Hanzl prokázal velkou chytrost (LIT – TRI 3:0)

Litvínov ve druhé půlce prostřední části čtvrtého dílu finálové série sice nevyužil nabídnutou přesilovku po prohřešku Marka Trončinského, ale vůbec ho to nemuselo mrzet. Po Zbyňku Skleničkovi se chopil puku Martin Ručinský a podél hrazení nahodil za třineckou bránu. Tam si mazaně počkal Robin Hanzl, který si bleskově vytáhl kotouč před bránu a z mírného úhlu na pravé straně okamžitě zakončil. Zaskočený gólman Hamerlík to vůbec nečekal a polovysoká rána mu propadla kolem vyrážečky za záda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz