<

Góly TELH: Parádička Červeného, šikovné ruce Kämpfa čí víko Bednáře

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

21. listopadu 2016, 11:49

Ladislav Vácha

Jak už je dobrým zvykem, Tipsport extraliga i ve svém 23. kole okouzlila fanoušky prvotřídními góly. Rozhodně si nenechte ujít bravurní sólo Rudolfa Červeného až od vlastní modré čáry, milimetrově přesnou trefu pod břevno z hole Jaroslava Bednáře, parádní souhru skórujícího Davida Kämpfa s Michalem Vondrkou, sparťanské vyšachování mladoboleslavské defenzivy s gólovým zakončením Lukáše Pecha a prudký dalekonosný projektil Karla Nedbala, který si užil opojný pocit z prvního extraligového zásahu.

Švihovka Bednáře zaplula pod víko (MHK – OLO 3:2)

Zkušený útočník Jaroslav Bednář umí střílet skvělé góly, což názorně ukázal v domácím souboji s Olomoucí. Rastislav Dej nahrál při protiútoku Romanu Kukumbergovi, jenž nabral rychlost a po pravém křídle zatáhl kotouč do útočného území. Vzápětí našel ztečovanou přihrávkou na ose hřiště právě kapitána Mountfieldu, jehož příklep zapadl pod horní tyčku bezmocného gólmana Konráda. Pohledný útok a učebnicové zakončení!

Červený uchvátil luxusním sólem (MHK – OLO 3:2)

Tipsport extraliga je v poslední době plná ukázkových individuálních akcí a mezi ně dokonale zapadá i ta v podání Rudolfa Červeného. Levé křídlo třetího útoku Východočechů přebralo kotouč na červené čáře od Blaže Gregorce a nadechlo se k hodně odvážnému průniku. V neutrální zóně se vyhnulo Janu Knotkovi, v útočném území elegantně proskočilo mezi dvěma bránícími protihráči a zblízka chladnokrevnou střelou propálilo brankáře Konráda. Špičkové sólo, jež se určitě umístí vysoko v prestižních anketách!

Kämpf korunoval brilantní souhru (ZLN – CHM 1:2)

Chomutov vlétl na zlínský led s velkou chutí a už v první minutě jeho hráči nadšeně zvedali ruce nad hlavu. Michal Vondrka šikovně zavezl podél mantinelu kotouč do útočného pásma a šikovnou zadovkou přihrál Davidu Kämpfovi, jenž se nádhernou kličkou vyhnul Oldrichu Kotvanovi a vrátil kus černé gumy kapitánovi Pirátů. Vzápětí si vybruslil mezi kruhy, kam mu Vondrka hezkou narážečkou hrací předmět vrátil, přehodil si puk na bekhend a povedlo se mu pohotově skórovat. Neskutečně povedená akce, jež si zaslouží potlesk!

Krásná kombinace s tečkou Pecha (MBL – SPA 3:4)

Tomu se říká rozebrání soupeřovy defenzivy do posledního šroubku! Sparta hrála na začátku druhé třetiny v Mladé Boleslavi přesilovku, když se zmocnil puku Petr Vrána a zatáhl ho po pravé straně až těsně před úroveň brankové čáry. Dokonale tím na sebe navázal pozornost protihráčů, po čemž přihrál mezi kruhy Jaroslavu Hlinkovi. Hvězda celku z hlavního města si bleskově dobrý pas zpracovala a výtečnou nahrávkou jako na zlatém podnose nabídla přesnou trefu Lukáši Pechovi, jenž pohodlně uklidil černou pryž za záda již vyšachovaného brankáře Lukáše. Nádhera!

Nedbal vypustil z hole tvrdou ránu (KVA – PCE 4:3)

Vstřelit svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži tak, aby se zapsala mezi výstavní? Pro mladého obránce Karla Nedbala žádný problém! Lukáš Nahodil vzorně zabojoval na levém křídle o puk a následně ukázal i hodně šikovné ruce, když obehrál při postupu na osu hřiště hned tři protihráče. Ideálně potom přiťukl vedle sebe kotouč právě na Nedbalovu hůl a velký talent Dynama těsně před okrajem pravého kruhu vyslal smrtící dělovku, jež doplachtila až za Honzíkova záda. Sluší se dodat, že pořádný kus dobré práce odvedl i Tomáš Klimenta, který velmi dobře clonil maskované opoře Energie ve výhledu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz