Góly TELH: Ovčačíkův vikýř, štístko Doležal nebo parádní ťukes Plzně

Foto: Pavel Trampota, hcskoda.cz

5. února 2016, 21:51

Ladislav Vácha

Chcete si zpříjemnit páteční podvečer? Tak určitě neváhejte a podívejte se na pět nejpovedenějších gólů 43. kola Tipsport extraligy! Nádherné byly kombinace Olomouce a Plzně, které zakončovali Martin Vyrůbalík a Dominik Kubalík, překvapivá a přesná rána Jiřího Doležala, nechytatelná dělovka do šibenice v podání Ctirada Ovčačíka a skvostná nahrávka Martina Adamského na skórujícího Jiřího Polanského.

Ovčačík nechytatelně vymetl šibenici (MBL – ZLN 3:1)

Mladá Boleslav se do silného Zlína zakousla s velkou chutí a v důležitém souboji otevřela ve 12. minutě gólový účet zápasu. A to excelentní trefou! Český reprezentant Tomáš Urban zatáhl po levém křídle puk do útočného pásma, navázal na sebe pozornost protihráčů a v ideální chvíli přihrál zpoza brány mezi kruhy Ctiradu Ovčačíkovi. Odchovanec vítkovického hokeje číhal před brankovištěm a z voleje dokonale vymetl levý horní růžek Kašíkovy klece.

Kubalík podtrhl krásnou kombinaci (PLZ – OLO 3:2sn)

Plzeň začala v domácím prostředí bitvu s Olomoucí skvěle a po oku lahodící kombinaci se dostala do vedení. Jaroslav Kracík z rohu útočného pásma přihrál bekhendem do pravého kruhu Miroslavu Indrákovi, jenž po bleskové otočce vykouzlil mezi bruslemi protihráče milimetrový pas na Dominika Kubalíka. Nejlepší střelec extraligy už potom neměl problém s tím, aby z voleje propálil brankáře Vošvrdu. Krása!

Vyrůbalík dotáhl ťukes Olomouce (PLZ – OLO 3:2sn)

Olomouc se dočkala vyrovnání v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky, když nekompromisně potrestala faul Tomáše Svobody. Jakub Herman za bránou přihrál do rohu pásma Dávidu Bucovi, jenž z voleje přiťukl kotouč do prostoru mezi kruhy Martinu Vyrůbalíkovi. Ostřílený bek se s tím vůbec nepáral a jeho jedovka z první zaplula přesně k levé Machovského tyčce. Luxusní akce!

Doležal skóroval z těžké pozice (KOM – LIT 1:6)

Další večer hrůzy prožili na svém ledě hokejisté Komety Brno, kteří podlehli trápícímu se Litvínovu vysoko 1:6. Verva vstřelila na dalekém jihu Moravy několik krásných branek, mezi které se určitě řadí i ta na 2:0. Po Lukáši Válkovi se ujal kotouče Jiří Doležal, který si vybruslil pro odražený puk na levé křídlo a z otočky tvrdě vypálil. Kotouč po jeho dělovce prosvištěl vzduchem a nádherně zapadl přesně pod horní tyčku brankáře Čiliaka, který neměl úplně čisté svědomí. Povedená trefa!  

Polanský nepohrdl parádním pasem (TRI – PCE 3:2sn)

Třinec byl proti Pardubicím před svými fanoušky jasným papírovým favoritem a na konci první půlky zápasu se dočkal dvou slepených gólů, přičemž zejména ten druhý stojí za pozornost. Martin Adamský vybojoval v útočném pásmu puk, několikrát s ním zamíchal na holi a od pravého mantinelu narýsoval dech beroucí pas před brankoviště na volného Jiřího Polanského. Zkušený matador už to měl snadné a svižnou ranou zápěstím propálil přesouvajícího se gólmana Maxwella. To byla nahrávka jako na zlatém podnosu!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz