Góly TELH: Ostřelovač Cienciala, buldozer Marcinko a šikula Jánský

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

18. března 2015, 22:15

Ladislav Vácha

V play off Tipsport extraligy znovu padaly góly, na které byla radost pohledět! Za připomenutí určitě stojí tvrdá a chirurgicky přesná rána třineckého mladíka Davida Ciencialy z těžkého úhlu, brilantní rozebrání soupeřovy obrany zakončené ostrostřelcem Erikem Hrňou, ukázkově provedené sólo Petera Jánského, střelecká pohotovost Tomáše Marcinka a uklizení do odkryté brány Dominika Pacovského.

Cienciala vykouzlil z úhlu krásnou střelu (MBL– TRI 5:2)

Mladá Boleslav v prvním utkání čtvrtfinále play off na svém ledě potvrdila skvělou formu a proti favorizovanému Třinci se ujala dvoubrankového vedení. Oceláři sice promarnili přesilovku, ale hned na začátku druhé půlky zápasu snížili na nejtěsnější rozdíl. A jak! Radim Matuš z tísně v rohu pásma přiťukl puk na hůl Davida Ciencialy, který nic složitého nevymýšlel, sjel si blíže brance a z hodně ostrého úhlu nečekaně přišpendlil kus černé gumy pod horní tyčku nad Růžičkovým ramenem.

Hrňa zakončil luxusní ťukes (MBL – TRI 5:2)

Třinec byl rázem na koni a brzy se dočkal kýženého vyrovnání. A předcházela tomu parádní kombinace! Štefan Růžička vybruslil z rohu pásma a z těžké palebné pozice bekhendem naservíroval dobrý pas do levého kruhu na Jakuba Klepiše. Zkušený harcovník v červenobílých barvách na nic nečekal a z bodu pro vhazování okamžitě posunul hrací předmět na protější stranu útočného území, odkud tvrdou ranou bez přípravy skóroval obávaný kanonýr Erik Hrňa. Nádhera!

Jánský využil povedené sólo (PCE – LIT 1:3)

Litvínov držel ve třetím duelu série nejtěsnější náskok na ledě Pardubic, když usedl na lavici hanby ke dvouminutovému trestu Jakub Gašparovič. Vervě se proti oslabenému soupeři moc nedařilo, jenže o to překvapivější byla její gólová akce. Dokonalý pas narýsoval napříč neutrální zónou Karel Kubát, který poslal kupředu rozjetého Petera Jánského. Vyhlášený bombarďák se prohnal jako vítr kolem bránících protihráčů, před brankovištěm si přehodil kotouč na bekhend a nekompromisně ho zasunul mezi betony bezmocného gólmana Vejmelky.

Marcinko ukázal vzorný důraz (PCE – LIT 3:2p)

Rozhodně se nejednalo o nejkrásnější gól, ale o hodně důležitý a chytrý. Severočeši se dostali do nejtěsnějšího vedení i ve čtvrté vzájemné bitvě, jenže Pardubicím stačilo na bleskovou odpověď pouhých třináct sekund. Po souboji v rohu útočného pásma se chopil kusu černé gumy Tomáš Marcinko, který nevymýšlel vůbec nic složitého. Šikovně si vyjel do příznivější palebné pozice a z mírného úhlu na levé straně procedil puk pod Francouzovými betony do sítě.  

Pacovský dokonal zblízka dílo zkázy (MBL – TRI 1:2)

Vyšachování gólmana jako z hokejové učebnice! Mladoboleslavští hokejisté vlétli do čtvrtého střetnutí proti Třinci v rámci prestižního play off jako utržení ze řetězu a už ve 2. minutě spokojeně zvedali ruce nad hlavu. David Výborný vysunul na pravém křídle vpřed rozjetého Michala Bártu, jenž si potáhl puk na holi až k brance a když to vypadalo, že bude zprava střílet, ukázal vytříbené hokejové myšlení. Všiml si najíždějícího Dominika Pacovského, který po výborné nahrávce už jen zavěsil do zcela odkryté brány. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz