Góly TELH: Baseballista Hrňa, slalom Bulíře nebo forsbergovka Rachůnka

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

24. ledna 2016, 21:47

Ladislav Vácha

Krása, krása, krása! Ve 39. kole si milovníci krásných gólů znovu přišli na své. Pokochejte se skvostným sólem libereckého útočníka Michala Bulíře, který postavil své protihráče do role statistů, baseballovou trefou Erika Hrni, učebnicovou forsbergovou kličkou Tomáše Rachůnka, šikovnou tečí Robertse Bukartse a výstavním věšákem mladíka Sebastiána Gorčíka.

Rachůnek vystřihl Forsbergovu kličku (KVA – LIB 2:7)

Favorizovaný Liberec vedl od 7. minuty v Karlových Varech, ale domácí dokázali se svým soupeřem poměrně rychle srovnat krok. A jak! Tomáš Rachůnek získal puk, v obležení přesily protihráčů si sjel z levého kruhu až před brankoviště a po naznačení blafáku do forhendu bekhendem zasunul hrací předmět za Lašákova záda. To byla klička, z jaké by měl legendární Peter Forsberg velkou radost!

Gorčík zblízka chladnokrevně zavěsil (KVA – LIB 2:7)

A také druhá přesná trefa Energie patřila mezi výstavní! Liberec udělal chybu při rozehrávce a kotouč zachytil v blízkosti útočné modré čáry Rudolf Huna. Vzápětí přihrál před bránu Sebastiánu Gorčíkovi, který si podél brankoviště dlouze potáhl puk na holi, čímž si položil brankáře Lašáka, a zápěstím nechytatelně zavěsil přesně pod víko. Úchvatný gól karlovarského mladíka!  

Bulíř protančil obranou soupeře (KVA – LIB 2:7)

V Karlových Varech padaly hezké branky, ale tu jednoznačně nejhezčí vsítil Michal Bulíř. Muž zápasu Branko Radivojevič přihrál ve středním pásmu tomuto libereckému bombarďákovi, který se odhodlal k dech beroucímu sólu. Přejel s pukem na holi útočnou modrou čáru, elegantně se protáhl mezi dvěma protihráči, položil si gólmana Habala na led a nekompromisně se trefil bekhendem přesně pod horní tyčku. Tohle nešlo udělat lépe!

Bukarts využil lišácký pas (ZLN – KOM 4:1)

To je, panečku, forma! Zlín v poslední době válí a může se opřít o neskutečně produktivní tandem Petr Holík - Roberts Bukarts. Oba špílmachři zaúřadovali i v domácí bitvě s trápící se Kometou, když v 52. minutě po nádherné akci zvýšili na 3:1. Holík v levém kruhu mohutně napřáhl, ale jednalo se o klamný manévr. Místo střely z bodu pro vhazování nahrál před brankoviště na svého lotyšského parťáka, jenž byl ve správný čas na správném místě a šikovně usměrnil letící puk do sítě za Čiliakovými zády. Skvělá souhra!

Hrňa skóroval ze vzduchu (CHM – PLZ 4:3)

Plzeň sice v Chomutově svou první přesilovku nevyužila, ale vůbec ji to nemuselo mrzet. Brzy po jejím skončení se totiž trefila, a to parádně! Jakub Lev dojel na levou stranu útočného pásma pro puk a od mantinelu vystřelil. Kotouč sice zasáhl jen protihráče před bránou, ale pohotový Erik Hrňa ukázal, že má instinkt střeleckého zabijáka, když kotouč přímo ze vzduchu baseballovým úderem napálil za brankáře Kristana.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz