Gól 1,6 vteřiny před koncem, šílené podmínky i děkovačka. Olesz debutoval za Moru

Foto: Kristýna Adámková, hc-olomouc.cz

31. srpna 2019, 8:04

David Jahoda

Věci nabraly rychlý spád. Ve středu ráno absolvoval útočník Rostislav Olesz s olomouckými Kohouty první trénink, ve čtvrtek v podvečer už si v novém působišti odbyl první utkání. A dokonce v něm hned skóroval.

Gól v prvním zápase za nový tým potěší pokaždé. Nehledě na to, že jde o přípravu a puk pošlete do prázdné klece. „Chtěl jsem to dostat ven směrem k bráně. Ani jsem kvůli ledu nevěděl, jestli to tam dojede,“ popisoval s úsměvem Olesz

Puk se překulil přes brankovou čáru v době, kdy do konce třetí části zbývalo 1,6 vteřin. Olesz tím pečetil výhru Olomouce nad Zlínem v poměru 2:0. Do té doby byl zápas vyrovnaný, Berani dokonce v závěrečných minutách dvakrát cinkli o tyčku Konrádovy branky.

» Proč Olomouc? Rozhodla rodina a blízkost, tvrdí Olesz

Největší letní posila Hanáků mohla skórovat už dřív, pár příležitostí měla. Jenže... „Led byl šílený, počasí ten zápas hodně ovlivnilo. Každý kotouč, který jel po ledě, tak skákal,“ řekl trenér Mory Zdeněk Moták k podmínkám, které nebyly zrovna hokejové a podívané škodily.

„Byly těžké podmínky, ale snažili jsme se nějak hrát. Bylo tam několik šancí, ale i ten led přispěl k tomu, že to třeba nakonec nedopadlo,“ zmínil Olesz.

Pečetící branka mu každopádně udělala radost. A nejen mu. Fanoušci pak nového člena olomouckého kádru vyzvali k tradiční děkovačce. Ta byla nakonec skromná, do kaluží se útočníkovi s mnoha zkušenostmi z NHL házet rybičku nechtělo. „Led tomu nepřál, aby se nějak skákalo,“ usmíval se poté, co divákům poděkoval potleskem.

„Led tomu nepřál, aby se nějak skákalo.“

Ve třetím útoku společně s Lukášem Nahodilem a Vilémem Burianem příznivcům hanáckého mužstva naznačil, co by mohl týmu dát. Několikrát skvěle odebral puk a naopak si ho nenechal vzít. Mladé brankářské dvojici Zlína pak dělal pořádně tlusté sklo.

Kouč Moták vyzdvihl ještě další atributy: „V zápase ukázal, že tou svou zkušeností a spolehlivostí dokáže mužstvu opravdu pomoct.“ 

Na pořádné sehrání nezbývá Oleszovi už moc času. Kohouty čeká v úterý poslední domácí přípravný zápas (proti Kometě Brno), v pátek potom zajíždí na led Trenčína. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz