Godla vynuloval Vítkovice v cizí masce: To se mi ještě nestalo, byla moc velká

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

9. prosince 2020, 14:57

Ondřej Mach

Podruhé v sezoně neinkasoval, Litvínov dovedl k cennému vítězství nad Vítkovicemi. Výhra se však nerodila lehce, brankář Denis Godla měl během zápasu problémy s maskou. Slovenský gólman přesto udržel čisté konto a blýskl se famózním zákrokem při trestném střílení Rostislava Marosze.

Celkem šedesát střeleckých pokusů napočítali statistici v úterý na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Verva i Ridera měly ve vyrovnaném utkání řadu šancí, čekání ale až v prodloužení protrhl litvínovský Patrik Zdráhal.

Dva body tak zůstaly na severu Čech, bodík zamířil do Ostravy. Na obou stranách byli nejlepšími hráči logicky vyhlášeni oba brankáři, Denis Godla a Miroslav Svoboda předvedli velmi dobré výkony.

„Snažil jsem se být soustředěný na každý puk, abych chytal co nejlépe a udělal co nejméně chyb. Dlouho jsme drželi výsledek 0:0. Bylo by lepší, kdybychom dali gól, ale takhle to bylo stále dobré. Doufal jsem, že zápas rozhodneme,“ povídal po zápase maskovaný muž chemiků.

„Snažil jsem se být soustředěný na každý puk, abych chytal co nejlépe a udělal co nejméně chyb.“

Godlu přitom v prostředním dějství postihly nečekané potíže. Pětadvacetiletý gólman měl problémy s maskou, svou mu nakonec půjčil druhý litvínovský brankář David Honzík.

„Praskl mi tam nějaký řemínek. Na střídačce jsme ho neměli, protože jsme ho měnili minulý zápas. Kustodi museli odběhnout do skladu, chvíli to trvalo,“ popisoval netradiční trable Godla.

Jenže Honzíkova maska mu úplně neseděla. „Byla tak o dvě čísla větší. Díkybohu to rychle zvládli opravit. Myslím, že v polovině jejich přesilovky jsme masku zase změnil. Neměli ani střelu, za to jsem byl rád,“ oddechl si.

„V šatně jsem měl náhradní masku ještě ze Slovenska, ale nemám ji ještě litvínovsky nastříkanou.“

„Ještě se mi to nestalo. V šatně jsem měl náhradní masku ze Slovenska, ale nemám ji ještě litvínovsky nastříkanou. Chtěli jsme to urychlit, takže David Honzík mi půjčil jeho. Patří mu dík,“ pokračuje jeden z hrdinů úterního klání.

Jeho velká chvíle přišla v čase 47:17. Martin Látal v jasné šanci fauloval jednoho z vítkovických hráčů a rozhodčí nařídili trestné střílení. K tomu se postavil Rostislav Marosz, udělal dlouhou kličku do bekhendu… Jenže Godla zvedl beton a kotouč parádně vykopl!

„Zkusil jsem mu to vypíchnout, aby nemohl udělat tu kličku. Udělal jsem to trochu brzo, potom už jsem to jen náhodně chytil nohou. Trefil mě do betonu,“ řekl skromně rodák z Kežmaroku.

„Zkusil jsem mu to vypíchnout, aby nemohl udělat tu kličku.“

Verva se tak díky porážkám Pardubic a Olomouce posunula na prozatímní jedenácté místo. Severočechy o víkendu čeká moravský trip: v pátek se představí ve Zlíně, v neděli je pak na programu odveta ve Vítkovicích.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz