Gewieseho pohádka pokračuje, ve Vítkovicích přidá další sezonu

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Obránce Petr Gewiese má už nyní jasno o příští sezoně, stráví ji v extraligových Vítkovicích. Ostravský klub mu uplatnil opci stávající smlouvy, informoval o tom na svých webových stránkách.

27letý obránce píše velký příběh. Ještě v minulé sezoně hrál druhou ligu za Šumperk, kterému jako kapitán pomohl 47 body k návratu do Chance ligy. Také o patro výš podával skvělé výkony, hrál i přes třicet minut za zápas a pravidelně bodoval.

Když se mu v prosinci ozvaly Vítkovice, na kontě měl 13 bodů (4+9) v 15 zápasech a byl druhým nejproduktivnějším bekem soutěže. Formu potvrdil i mezi extraligovými mantinely, poprvé naskočil 13. prosince proti Litvínovu a byl u výhry 6:2.

Šumperský Petr Gewiese přišel do ostravského týmu nejdřív pouze jako záskok, ale řekl si o měsíční zkoušku, parádně chytil šanci za pačesy a trenéry přesvědčil o svých kvalitách. Uspěl a následně podepsal smlouvu do konce tohoto ročníku.

Gewiese v extralize? Už 20 zápasů a 0+5

„Je to skvělý pocit, dostat se do extraligy. V koutku duše jsem sice věřil, ale určitě jsem si nemyslel, že se mi to povede takhle rychle. Vždyť ještě loni jsem hrál druhou ligu a teď tohle. Mám z toho velkou radost,“ říkal v lednu pro hokej.cz.

Přestože Gewiese nedávno zvedl Miloši Holaňovi tep na 200, vítkovický dres bude oblékat i v další sezoně. Klub na něj uplatnil opci. Rtuťovitý bek si rychle získal stabilní místo v kádru, za 20 zápasů nasbíral pět bodů za asistence, v +/- je na nule.

Kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda, Darek Bartošák.

Obránci:
Robert Černý, Lukáš Doudera, Patrik Koch, Lukáš Kovář, Jakub Kubeš, Roman Polák, Tomáš Machů, Petr Gewiese, Filip Pyrochta, Guntis Galvinš.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bernovský, Rastislav Dej, Rob Flick, Petr Fridrich, Jan Hruška, Zbyněk Irgl, Ivan Ivan, Marek Kalus, Lukáš Krenželok, Dominik Lakatoš, Vojtěch Lednický, Alexandre Mallet, Josef Mikyska, Martin Ryšavý, Jan Schleiss, David Stach, Vladimír Svačina, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz