Galvasova úspěšná premiéra v NHL. Odehrál 24 minut a překvapil kouče

Foto: nhl.cz

Další český mladík už ví, jaké to je zahrát si v nejprestižnější hokejové soutěži světa. Chicago dalo v nočním utkání proti Columbusu poprvé šanci Jakubu Galvasovi a rodák z Ostravy ji využil. Trenérský štáb byl s jeho výkony spokojen, což se podepsalo i pod jeho ice time.

První rok v zámoří a hned debut v NHL. Jakub Galvas letos poprvé zamířil za velkou louži, v předchozích letech se rozvíjel ve finské nejvyšší soutěži v dresu Jukuritu. Tuto sezonu nastoupil na farmě v Rockfordu ke dvaceti zápasům, v nichž nasbíral šest kanadských bodů.

Dvaadvacetiletý obránce se dočkal premiéry v nočním utkání proti Columbusu. Chicago svazuje marodka, k dispozici nebyli hned tři zadáci – Seth Jones, Erik Gustafsson a Jake McCabe. Jestřábi tak měli možnost dát šanci právě českému reprezentantovi. Možná i museli, tolik možností zase trenérský štáb neměl.

Galvas se zařadil do druhého obranného páru vedle Kanaďana Rileyho Stillmana. A naskytnuté šance využil skvěle.

Trenéři Chicaga mu dopřáli téměř čtyřiadvacet minut na ledě (23:40). Skoro sedm minut odehrál v početní výhodě svého týmu a necelé dvě minuty strávil v oslabení. Navíc zapsal jeden kladný bod do tabulky pravdy.

A po utkání zaslouženě sklízel chválu ze všech stran.

„Byl klidný na puku. Zařadil se do sestavy a ve všech herních momentech vypadal, že přesně zapadl. Je to pro nás klíčové, když nám chybí dva důležití obránci,“ řekl k debutu mladého kolegy Connor Murphy.

„Abych byl upřímný, byl jsem velmi překvapený, jak dobře hrál. Věděl jsem, že je klidný na puku, dobře bruslí, umí tvořit hru a celkově je to chytrý hráč, ale na farmě jsem ho pod sebou měl jen chvíli. Nicméně vypadal fakt dobře. Není jednoduché takhle nastoupit,“ dodal na Galvasovu adresu dočasný šéf lavičky Blackhawks Derek King.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz