Furch brankářem týdne v KHL, útočníkům vládne bývalý dispečer Tygrů

Foto: hcdinamo.by

16. listopadu 2020, 12:15

Václav Jáchim

Dominik Furch byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne v ruské KHL, útočníkům vládne Libor Hudáček z Nižněkamsku, který byl v minulé sezoně dispečerem ofenzivy libereckých Bílých Tygrů. Vedení ruské soutěže zveřejnilo oceněné na svém webu.

Primát brankáře týdne je v případě Dominika Furcha další známkou toho, že účastník olympijských her 2018 je v parádní formě. Někdejší gólman Slavie, Omsku či Čerepovce se během letní pauzy rozloučil ve švédském Örebru a po přesunu do běloruského Dinama Minsk a se stal v týmu klíčovou oporou.

Aktuálně má na kontě tři výhry ve třech utkáních venku. Furch si nejprve připsal čisté konto v duelu s Novosibirskem, které bylo jeho první během letošní sezony. Dinamu tehdy přispěl 42 zákroky. Hokejisté Minsku pak zvítězili 2:1 na ledě Chabarovsku, načež porazili i kazašský Nur-Sultan 4:1. Furch si ve dvou zmíněných zápasech připsal celkem 62 úspěšných zásahů.

Ocenění pro brankáře týdne si vysloužil díky úžasným statistikám z posledních tří klání. Furch se mohl pochlubit úspěšností zásahů 97,96 procent a průměrem 0,67 obdržené branky na zápas. V letošní KHL má zatím na kontě 19 soutěžních utkání, úspěšnost zásahů 91,9 procent a průměr 2,44.

Доминик Фурх, Виктор Антипин, Либор Гудачек и Алексей Протас признаны лучшими игроками 10-й недели сезона.

Zveřejnil(a) КХЛ dne Pondělí 16. listopadu 2020

Hokejisté Dinama Minska zahájili ročník výrazně lépe než ty předchozí, kdy patřil k nejhorším v ruské soutěži. I díky příspěvkům Dominika Furcha nasbírali svěřenci trenéra Woodcrofta už 30 bodů a v tabulce Západní konference KHL jim patří čtvrté místo. 

Povedené období nechal za zády rovněž Libor Hudáček, jenž v minulé sezoně řádil mezi extraligovými mantinely coby opora Liberce. Slovenský reprezentant pomohl Něftěchimiku Nižněkamsk ke dvěma výhrám z posledních čtyř zápasů, přičemž zaznamenal 4 góly a 3 nahrávky, což je z hlediska produktivity nejlepší výsledek za hodnocené období. Celkově má Hudáček v ročníku na pažbě 19 střetnutí KHL, 7 branek a 10 asistencí.

Připomeňme, že nejlepším obráncem týdne v KHL je Viktor Antipin, syn bývalého zadáka Českých Budějovic Vladimíra Antipina patří k pilířům SKA Petrohrad. Ocenění pro nováčka týdne získal mladá běloruský útočník Alexej Protas z Dinama Minsk.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz