Fanoušci na Lapači? Není lehké hrát v takové kulise, tvrdí Drak Ostřanský

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Hráči Vsetína a Šumperka sice proti sobě nastoupili ve středu už podruhé, ale jednalo se v podstatě o jejich první zápas. Ten úvodní byl totiž v Šumperku ukončen už po pěti minutách pro mlhu. V něm vedli v čase 5:17 domácí 1:0. Na Lapači svítil v čase 5:11 na ukazateli dokonce výsledek 0:2. Draci totiž vstoupili do utkání skvěle a třetí útok dokázal vstřelit během jediného střídání dva góly. Domácí dokázali ještě do první přestávky vyrovnat a diváci mohli i v dalších dvou částech hry viděl výborný zápas.

Za stavu 4:3 měl Milan Ostřanský, nejlepší hráč hostí, možnost srovnat z trestného střílení, ale na Hromadu nevyzrál. To byl zřejmě rozhodující moment celého utkání. V jeho zbytku Valaši nastříleli ještě tři branky a Šumperk si tak odvezl až krutě vysokou porážku 3:7.

Milane, začátek vám vyšel dokonale, to jste asi nečekali, že?
Ano, začátek byl z naší strany jako velká voda, ale hráli jsme dobře „jen“ 55 minut. Chtěli jsme hrát agresívně. Ne že budeme pouze bránit, ale na konci zápasu se to zvrtlo.

Co bylo podle vás příčinou, že se vám závěr nepovedl?
Zlomovým momentem bylo trestné střílení, které jsem neproměnil. Kdybych dal na 4:4, věřím, že bychom dotáhli zápas aspoň do prodloužení. 

Důležité zřejmě bylo, že Vsetín dokázal srovnat ještě do konce první třetiny, souhlasíte?
Ano, psychicky je to určitě zvedlo. Navíc přišlo 1800 diváků, není jednoduché hrát v takové kulise. Ale opakuji – 55 minut jsme plnili všechny úkoly. Mrzí mě to trestné střílení. To byl zlomový moment. 

Věděl jste dopředu, co uděláte, nebo jste improvizoval?
Věděl jsem, že má gólman opačný gard. Chtěl jsem mu to dát nahoru nad lapačku. Často to zkouším, ale tentokrát se to nepovedlo. 

„Tři góly jsme dostali v posledních čtyřech minutách, kdy jsme chtěli dát všechno do útoku. Napadali jsme třemi hráči a nechali tam našeho brankáře doslova napospas.“

Diváci ale viděli výborný hokej, že ano?
Ano, jsem stejného názoru. Pro nás jen škoda toho konce. 

Výsledek 3:7 je pro vás asi až nezaslouženě krutý...
No, je to hodně, ale tři z těch gólů jsme dostali v posledních čtyřech minutách, kdy jsme chtěli dát všechno do útoku. Napadali jsme třemi hráči a nechali tam našeho brankáře doslova napospas. Z toho se musíme poučit. 

Které z mužstev na vás zatím udělalo největší dojem?
Je to moc vyrovnané, mezi prvními šesti mužstvy nevidím velké rozdíly. Vsetín má velké ambice, je to i v médiích neustále omílané. Ale co si budeme povídat, síla tam je, kádr má asi nejlepší. Přiznám se, že mě hodně překvapil Hodonín, ten s námi hrál velice dobře. Ale celkově bych řekl, že každý může porazit každého. 

To je asi váš případ, když jste prohráli ve Valašském Meziříčí 0:2?
V první třetině jsme hráli asi čtyři přesilovky, a to když neproměníte… Ve druhé části jsme vyrovnali naprosto regulérním gólem na 1:1. Doteď se divím, že ho rozhodčí neuznal. Do konce scházela rozhodně vteřina hry. Třetí třetinu jsme odehráli snad celou v útočném pásmu. Domácí hráli neuvěřitelně obětavě, bojovali a ubránili to.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz