Falter končí aktivní kariéru, bude trenérem mladých brankářů Vítkovic

Foto: Michaela Martinátová, hc-olomouc.cz

26. července 2018, 13:12

Václav Jáchim

V uplynulé sezoně chytal za Olomouc a Havířov, Martin Falter předtím působil i v mnoha jiných klubech. Další zápasy ani angažmá už ale nepřidá. Zkušený gólman ukončil vrcholovou kariéru, informoval o tom na svém Twitteru.

Po skončení uplynulého ročníku nebylo jasné, kam povedou další kroky účastníka šampionátu dvacítek 2003. Nakonec se ukázalo, že Falter mává elitnímu hokeji na rozloučenou. "Od 1. srpna jsem smluvně vázán ve Vítkovicích jako trenér brankářů mládeže. Tímto považuji svoji hráčskou kariéru za oficiálně ukončenou," uvedl na svém twitterovém profilu.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Ostravy strávil dvě minulé sezony v Olomouci, předtím chytal za Kometu Brno, Spartu Praha Kladno a Vítkovice, kde s hokejem kdysi začínal. Do klubu, v jehož vedení dlouhé roky působí jeho otec Jan, nyní míří v nové roli. "Dále se hodlám věnovat jen rodině, svým zájmům a v neposlední řadě rozvoji mladých talentů v mateřském klubu," připomněl Falter.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Ostřílený gólman má za sebou jedenáct sezon, v nichž naskočil k utkáním tuzemské nejvyšší soutěže. Někdejší mládežnický reprezentant sbíral zkušenosti také v zahraničí, Falter byl gólmanem slovenských týmů z Košic, Liptovského Mikuláše a Skalice. Část ročníku 2009-10 strávil v ruském Torpedu Nižnij Novgorod.

Vítkovický odchovanec zanechal stopu také v první lize, starty si připsal za Havířov, Opavu, Beroun, Ústí nad Labem, Písek nebo Třebíč. "Rád bych všem klubům poděkoval za krásných 17 sezon," doplnil v souvislosti s oznámením o odchodu do hokejového důchodu. V posledním ročníku kariéry Falter absolvoval sedm extraligových duelů za Olomouc, kde kryl záda jedničce Branislavu Konrádovi.

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz