Extraliga? Velký posun v kariéře, ví Chytil. Teď ho čeká MS a draft

Foto: hokej.zlin.cz

22. března 2017, 10:35

Michal Sedláček

Zlínu úterním zápasem proti Karlovým Varům skončila sezona. Bohudík, řekli si nejspíš hráči i fanoušci. Ševcům už ve skupině o umístění o nic nešlo. Baráž je potkat nemohla a tak zkoušeli nové hráče, měnili formace, brankáře, zkoušeli vše, co se jen dá, a podle toho také vypadala hra i návštěvy na zápasech. Na poslední duel sezony dorazilo 1033 diváků.

"To ještě bylo zdaleka nad moje očekávání,“ přiznal po utkání Tomáš Žižka. „Těm, co přišli, děkujeme, že nás podpořili. Hodně si toho vážíme, protože jde vidět, že fanoušci za mužstvem stojí i v tom nejhorším období. Ne jenom při výhrách, ale i při prohrách. A těm se říká opravdoví fanoušci," vysekl zkušený zlínský zadák poklonu divákům, kteří si museli přetrpět prohru 2:3. A to podle zlínského kouče byl ještě jeden z těch lepších hokejů. „Ve skupině o umístění jsme odehráli hodně nekoukatelných zápasů, tentokrát se na to ještě dalo dívat,“ hodnotil duel Martin Hamrlík.

Sezona je tak pro Zlín u konce, ale před ním je nyní kupa starostí. Vedení klubu už avizovalo možné velké změny. Příchod nového sponzora, nový název klubu, nové logo a odchody hráčů. Není tajemstvím, že ševci přijdou o trojici Holík, Říčka a Kotvan. Spekuluje se o konci kariéry Miroslava Blaťáka, nejistá budoucnost je také kolem Marušáka, či pokračování Bukartse. O příchodech se moc nemluví. Zatím to vypadá, že příští ročník bude pro moravský celek opět hodně náročný. Je si toho vědom i Žižka.

"Je potřeba pracovat s kádrem, který tady bude, a nahradit ty hráče jedině bojovností. Ničím jiným to nepůjde. Jestli už tady nebude taková hráčská kvalita, tak to bude potřeba nahradit dravostí, bojovností a být nepříjemný na každého soupeře. Hlavně musíme dodržovat věci, které si řekneme a které nám trenéři dají. Pak můžeme ty body uhrát. To se musí dodržovat každý zápas s hvězdami i bez hvězd. Pokud ne, tak nemůžeme vyhrát žádný zápas, s nikým," upozorňuje sedmatřicetiletý bek.

Trenéři během zápasů o umístění vyzkoušeli hodně hráčů z WSM Ligy. Není vyloučeno, že někteří se budou ve Zlíně objevovat i v příští sezoně. Třeba i pravidelně. "Trenéři si chtěli vyzkoušet kluky, co přišli z Přerova a WSM Ligy. Příští rok chtějí vsadit na širší kádr, protože to letos byl taky trošku problém. Určité období jsme hráče neměli a trénovali jsme v málo lidech. Škoda, že se nevyzkoušelo víc mladších hráčů, protože měli play off v juniorské extralize a potom byli někteří zranění. Pár jich tady ale bylo. Byly to pro ně dobré přípravné zápasy a pro trenéry taky, aby si udělali obrázek do další sezony," říká Žižka.

Jedním z mladých hráčů a nadějí pro další roky byl celou sezonu sedmnáctiletý Filip Chytil. Ten zaujal v přípravě a místo v sestavě beranů si udržel po celý rok. Především pak pod novými kouči dostával ještě více prostoru. "Byl to velký posun v mé kariéře. Posbíral jsem mnoho zkušeností a bylo to opravdu výborné. Kluci mi hodně pomáhali a nebýt jich, tak bych takto nehrál. Přibral jsem, makal jsem v posilovně, abych se tady udržel, a myslím, že to bylo dobré," pochvaloval si premiérový ročník mladík Chytil.

Toho teď čeká příprava před mistrovstvím světa do 18 let a poté… draft? "Uvidíme, teď na to nemyslím. Snažím se dívat na to, co je přede mnou, tedy mistrovství světa. Budu se snažit klukům pomoct vybojovat medaili, protože ta se od nás čeká," říká hráč, kterého v posledním odhadu draftu od televize TSN, zařadili experti na celkové 79. místo (3. kolo draftu). Zlínský talent ale o konkrétním zájmu z Ameriky mluvit nechtěl. "Něco tam je, ale teď se na to nesoustředím. Až bude po sezoně, tak se na to připravím a uvidím, jestli to vyjde. Budu se snažit a udělám pro to všechno," slibuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz