Energie zastavila sérii proher. Spadl nám kámen ze srdce, přiznává Mikúš

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Černá série karlovarských hokejistů je u konce. Svěřenci Martina Pešouta přerušili šestizápasovou šňůru porážek na domácím ledě proti zlínským Beranům, které porazili vysoko 5:1.

Po odchodu dvou zámořských posil, Davida Kašeho a Jakuba Lauka, museli trenéři energetiků zamíchat se sestavou. Důvěru na centru elitní formace dostal slovenský útočník Tomáš Mikúš, jenž zapsal v duelu se Zlínem jednu asistenci.

Tomáši, jak velký kámen ze srdce vám po tomto vítězství spadl?
Je to obrovský kámen ze srdce, protože jsme tahali dlouhou sérii proher. Tato výhra je velká psychická vzpruha a jsme rádi, že ta série skončila. Doufám, že teď začne nová vítězná.

Je to přesně ten zápas, který jste potřebovali? Po dlouhé době jste soupeře porazili větším gólovým rozdílem.
Ano. Mnoho zápasů bylo takových, že jsme už od začátku dotahovali a bylo to náročné. Tentokrát se nám podařilo vstřelit první gól, potom odskočit soupeři na rozdíl více gólů. Takový zápas už jsme potřebovali.

„Tentokrát se nám podařilo vstřelit první gól a potom odskočit soupeři na rozdíl více gólů. Takový zápas už jsme potřebovali.“

Nastoupil jste na centru první formace. Jak si této důvěry vážíte?
Je to super pocit, když člověk dostane takovou důvěru v prvním lajně po odchodu dvou kluků z Ameriky, kteří hráli super. Jsem za tu šanci vděčný a doufám, že jsem ji využil naplno.

Když jste zmínil odchod zámořských posil, tak jak těžké po nich bude zacelit vzniklou mezeru?
Vždy je to velká ztráta, když odejdou hráči jejich kalibru. Odvedli kus parádní práce a určitě to bude cítit. Na druhou stranu hokej je kolektivní sport a my se s tím musíme jako mužstvo popasovat a makat tak, abychom vyhrávali.

Vy jste ve formě, bodoval jste ve čtyřech z posledních pěti zápasů...
V těch předcházejících zápasech jsme vždy prohráli, takže ten pocit nebyl až tak dobrý. Teď, po té výhře, je euforie i v kabině a nálada je úplně jiná. Jsem rád, že si konečně můžeme užít výhru a je třeba to potvrdit ještě v neděli. To by bylo úplně super.

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Začínají vám fungovat také přesilové hry. Je to jeden z klíčových důvodů, proč se to teď obrací?
V moderním hokeji přesilovky rozhodují zápasy. Jak přesilovky, tak oslabení z pohledu obrany. Je velmi důležité, aby nám klapaly a abychom v nich co nejčastěji dávali góly. To potom může přiklonit zápas na naší stranu.

Proti Zlínu to bylo dost ostré utkání, na ledě se to hemžilo osobními souboji. Nebylo to někdy až za hranou?
Hokej je tvrdý sport. Bylo cítit, že to bylo v rozích trochu agresivnější, souboje byly těžké. Na druhou stranu je to stále hokej a potřeba bojovat. Každý soupeř má svůj styl, něčím se vyznačuje. Je jenom potřeba reagovat na to, jak soupeř hraje. Není potřeba to řešit.

„Možná i naštěstí jsem se nastavil bokem a trefilo mě to jen do ucha. Zatím v pohodě, doufám, že v noci to nebude horší.“

Vy jste ve třetí třetině schytal dost tvrdou ránu pukem do hlavy. Jste po ní v pořádku?
Já jsem viděl, že tam obránce střílel. Martin Kohout se to snažil zblokovat a já jsem přesně viděl, že mi to letí do hlavy. Možná i naštěstí jsem se nastavil bokem a trefilo mě to jen do ucha. Zatím v pohodě, doufám, že v noci to nebude horší (úsměv).

Zlín jste porazili potřetí z dosavadních tří vzájemných střetnutí v letošní sezoně. Jsou Berani vaším oblíbeným soupeřem?
Těžko říct, my se snažíme vyhrát proti každému soupeři. Že to proti Zlínu vyšlo třikrát ze tří, za to jsme jen rádi.

Poslední zápas z aktuální domácí série vás čeká v neděli proti Olomouci. Jak bude důležité se odrazit od této výhry?
Je to velmi důležité potvrdit ukončení té série proher, že to nebyla náhoda. Určitě je potřeba to potvrdit a začít novou vítěznou sérii.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz