Emotivní loučení se zimákem? Snad sem sérii ještě vrátíme, zní z Jihlavy

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

23. dubna 2022, 13:33

Adam Bagar

Hokejisté Jihlavy nezvládli čtvrté barážové utkání s Kladnem, padli vysoko 2:7 a v sérii prohrávají už 1:3 na zápasy. Jejich příznivci je přesto vyprovodili neutuchajícím potleskem. Jako by cítili, že šlo o poslední duel Dukly na tamním legendárním stadionu, který nahradí nová multifunkční aréna.

Na čtvrtou barážovou partii dorazila jihlavská návštěva sezony – 5 557 diváků, kteří přes debakl ještě dlouhé minuty po siréně vytleskávali svůj tým. Šlo o hodně emotivní chvíle.

„Bylo to neskutečné, parádní atmosféra! Jak lidi fandili, tak někteří kluci říkali, jestli jsme náhodou nevyhráli my 7:2. Jsme moc rádi, že přišli,“ pokyvuje obránce Vlastimil Bilčík.

„Bylo to neskutečné, parádní atmosféra! Jak lidi fandili, tak někteří kluci říkali, jestli jsme náhodou nevyhráli my 7:2.“

„Bylo to super. Je možné, že fanoušci cítili, že to byl poslední zápas na tomto zimáku. Ale snad sem sérii vrátíme a budou si moct ještě párkrát zařvat,“ dodává útočník Filip Helt.

K tomu bude muset Dukla výrazně zabrat, čtvrté utkání série se jí totiž vůbec nepovedlo. „Ale řekli jsme si v šatně, že možná lepší prohrát 2:7 než v prodloužení,“ přiznává Bilčík.

Jihlavští přitom nezačali vůbec zle a rychle vedli. „Utkání se lámalo, když šel Max z brány. Chyběl nám. Nechci říkat, že Adam Wolf chytal špatně, ale tři měsíce nestál v brance.“

Běžela 17. minuta, když Maxim Žukov neudržel nervy na uzdě a na hrubost Matěje Berana reagoval nepřiměřeně – kladenského útočníka bodl špičkou hole a obdržel vyšší trest.

„Hodně dlouho jsem to nezažil, pokud vůbec, aby gólman musel do šatny. Ani jsem úplně nevěděl, že to jde,“ přiznává Bilčík. „Byl to zkrat, ale k hokeji emoce patří,“ doplňuje.

Rytíři dlouhou přesilovku přetavili ve dva góly včetně toho vítězného z hole Adama Kubíka. „Měli jsme před sebou ještě skoro celé dvě třetiny, ale ty jsme nezvládli,“ mrzí Helta.

Naději sice ještě vykřesal Richard Cachnín, ale gól Tomáše Plekance na 2:4 odrazil jihlavský odpor. „Ve třetí třetině už jsme neměli síly na zvrat, bylo v podstatě hotovo,“ ví Bilčík.

Kladenský gólostroj se zastavil až na čísle sedm, Adam Wolf lovil z branky hned šest puků. „Měl to strašně těžké. Klobouk dolů, že to takhle zvládl,“ shodují se oba hráči Jihlavy.

Ta musí na prohru 2:7 rychle zapomenout a přes víkend nabrat síly na pondělí, kdy už musí odvracet soupeřův mečbol. „Snad jsme si to už vybrali a bude to lepší,“ přeje si Helt.

„Bude to hrozně těžké, síly už taky ubývají. Hrajeme na málo lidí, teď nám odpadl i Skořápka (Josef Skořepa, pozn. red.). Ale děláme, co můžeme, jedeme tam vyhrát,“ velí Bilčík.

„Bude to hrozně těžké, síly už taky ubývají. Hrajeme na málo lidí. Ale děláme, co můžeme, jedeme tam vyhrát.“

„Celou sérii nemáme co ztratit, dáme do toho všechno. Z naší strany je to o bojovnosti. Dva měsíce hrajeme co třetí den zápas, takže znovu jedeme bojovat,“ dodává odhodlaně.

„Už dlouho hrajeme na kraji sil. Pro nás to bude zase buď a nebo,“ přidává se Helt. Nejen on věří, že se do pondělí uzdraví Josef Skořepa a mezi tyče se vrátí fantom Maxim Žukov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz