Eliáš má nabídky z extraligy. Víc by mě ale lákalo hrát za Třebíč, říká

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Patrik Eliáš sice ukončil kariéru v NHL, definitivně vyloučené ale není jeho pokračování v Evropě. Ikonu New Jersey už proto oslovilo několik extraligových týmů.

Jednačtyřicetiletý útočník ale pro web ceskatelevize.cz řekl: „Spíš by mě lákalo si zahrát v Třebíči než v některých týmech z extraligy. Jenom pro radost. Hrál bych doma a jsou tam kluci, se kterými jsem vyrůstal a jsou mí kamarádi, takže to by bylo fajn," naráží na možnou spolupráci s Romanem Eratem nebo Davidem Dolníčkem.

Eliáš působil v třebíčské mládeži do čtrnácti let, pak se vydal do Kladna. V jeho barvách nakoukl do tří extraligových sezon a právě odtud v roce 1995 zamířil do NHL. 

V New Jersey vydržel až do konce zámořské kariéry. Mezitím slavil dva Stanley Cupy, zúčastnil se čtyř olympiád, čtyř mistrovství světa a jednoho Světového poháru.

Mimochodem, mezitím si zahrál také za Třebíč v první lize. Když se před sezonou 1999/2000 nemohl s Devils dohodnout na nové smlouvě, společně s Brendanem Morrisonem naskočili za Horáckou Slavii a pak i za Pardubice (zmíněné události jsme se detailně věnovali v tomto článku).

„V Třebíči jsou kluci, se kterými jsem vyrůstal a jsou mí kamarádi, takže by bylo fajn si s nimi zahrát."

Jak se zdá, třebíčští fanoušci mohou stále doufat, že Eliáše v dresu Horácké Slavie ještě uvidí.

Zároveň je možné, že se druhý nejproduktivnější Čech v historii NHL stane poradcem u reprezentace do šestnácti let. „Myslím, že občas s mladými kluky někam zajet, třeba na soustředění, být mezi nimi a poradit, by mohlo být fajn," uvedl pro Českou televizi.

Před Vánocemi se v Třebíči uskutečnila exhibice, která připomněla výročí dvaceti let Horácké Slavie v první lize. Čestné buly duelu mezi Olympem a výběrem třebíčských legend vhodil Tomáš Zelenka. Nalevo je Martin Dejdar, napravo Patrik Eliáš.

Před Vánocemi se v Třebíči uskutečnila exhibice, která připomněla výročí dvaceti let Horácké Slavie v první lize. Čestné buly duelu mezi Olympem a výběrem třebíčských legend vhodil Tomáš Zelenka. Nalevo je Martin Dejdar, napravo Patrik Eliáš. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz